El confinament dispara les visites a la web «Riberana»

0
302

El confinament augmenta l’interés per la web de patrimoni “Riberana” de la Mancomunitat de la Ribera Alta.

 

L’obligació de quedar-se a casa per a fer front a l’amenaça del covid 19 no impedeix gaudir de l’oferta cultural i de patrimoni de la Ribera Alta, gràcies a les noves tecnologies. La Mancomunitat va posar a l’abast del públic en general el passat mes de gener el portal Riberana, amb una dotzena d’elements digitals i interactius del patrimoni local.  De fet, aquesta excepcional situació i la impossibilitat de visitar físicament cap monument o espais natural ha fet crèixer l’interés pel patrimoni de la Ribera Alta inclós a la web “Riberana”, tant pel veïnat de la Ribera com a tota la Comunitat.

 

Les estadístiques de la pàgina “riberana.es” constaten un creixement potencial que es va disparar dies després del decret d’Estat d’alarma anunciat el passat 14 de març. Segons el president de l’ens comarcal, Txema Pelaez: “Des de la Mancomunitat posem el patrimoni de manera telemàtica a l’abast del nostre veïns, i la resposta ha sigut que les visites a Riberana durant la segona quinzena de març es van multiplicar per 11 respecte a la primera quinzena. Fins i tot s’ha superat el número de visites després de la presentació pública del web”.

 

Des de l’1 al 15 de març es van enregistrar unes 245 visites al domini web, xifra que ha ascendit fins a les 2.913 durant les dues últimes setmanes. L’increment ha estat remarcable en tots els indicadors de tràfic web: de 1,96 pàgines vistes per usuari a quasi 3 pàgines (2,99), augment del temps de permanència a la pàgina de 02:22 a 02:46 minuts i la tasa de rebot, un indicador clar de la qualitat de les visites, ha passat del 64% al 38,19%. Per al seua banda, les visites virtuals de la Murta o del Museu valencià de la Festa, allotjades en un altre servidor, han rebut més de 1.300 visites durant el mateix període.

 

Les visites han superat fins i tot els números enregistrats en la presentació de Riberana. En les dues setmanes següents a la presentació als mitjans de comunicació el dia 28 de gener, el portal de patrimoni cultural i natural de la comarca va tindre 2.200 visites ( 2.913 en l’última quinzena de març).

 

Els elements més visitats han sigut les torres àrabs en 3D. La Torre Mussa a Benifaió, seguida de la torre de la plaça, Torre Racef a Almussafes i els castells d’Alèdua (Llombai) i Montroi han sigut els més vistos, de fet, ha sigut habitual que els usuaris visiten les 5 torres. Per la seua banda, els elements més visitats durant les primeres setmanes de “Riberana” van ser la ruta de la Murta i el Museu valencià de la Festa, que també han vist crèixer el número de visitants “virtuals” ara que els dos espais estan lògicament tancats.

 

El patrimoni de la comarca “Riberana” ha estat posat en marxa per la Mancomunitat gràcies a la participació al projecte CD-Eta del programa Interreg-Europe. Precisament el seu objectiu general és el de garantir l’accés al patrimoni sense importar l’espai on ens trobem, i fomentar la seua difusió, una finalitat que està acomplint-se amb el servei públic de facilitar la visita virtual a espais culturals i naturals.

 

Novetats a Riberana

 

Riberana ha incorporat recentment, relacionat amb les Torres vigía de la comarca, una interessant aplicació a la seua web que ofereix una comparativa de la imatge de les Torres Mussa i Racef, abans i després de la seua restauració. Poden vore’s a aquest enllaç:

https://riberana.es/val/comparativa-torre-mussa

https://riberana.es/val/comparativa-torre-racef

 

QUADRE VISITES A RIBERANA

 

Visites Pàgines Temps Rebot
1 al 15 de març 245 1,96 02:26 64%
16 al 31 de març 2.913 2,99 02:46 38,19%

 

 

Podeu seguir l’actualitat de Riberana a través de les xarxes socials:

Al seu perfil de twitter (@RiberanaXuquer)

A Instagram (@riberana_xuquer)

A Youtube i també al Facebook de la Mancomunitat.