Alzira oferix acompanyament telefònic per a persones majors

0
234

L’Ajuntament d’Alzira, a través d’IDEA, posa en marxa la campanya Estem amb tu. Acompanyament telefònic per a persones majors.

 

Es tracta d’un projecte de voluntariat per a fer un acompanyament telefònic a persones majors i que viuen a soles amb l’objectiu de fer més agradable el període de confinament.

 

“És essencial que els nostres majors puguen sentir-se acompanyats i informats de totes les eines que tenen per a poder estar tranquils i segurs a les seues cases. Que sàpien que hi ha un equip d’assistència psicològica o que si els fa falta anar a la farmàcia poden telefonar a Protecció Civil i també que disposen d’activitats d’oci en línia”, assegura l’alcalde de la ciutat i responsable d’esta àrea, Diego Gómez.

 

El projecte, gestionat per IDEA amb la col·laboració de la Regidoria de Serveis Socials i les persones voluntàries, el duen a terme els alumnes de les especialitats de “Gestió de telefonades de teleassistència” i els alumnes de “Servici d’ajuda a domicili” del Taller d’Ocupació T’ESTIME 2019 d’IDEA.

 

“Volem agrair als voluntaris la seua participació, que és indispensable en esta acció. A més d’oferir el seu temps, estem parlant de persones formades en la matèria i preparades per a posar en pràctica els coneixements que tenen”, afig Gómez.

 

Els interessats en esta acció, persones majors i residents a Alzira, hauran de telefonar a IDEA al 96 245 51 01 o al telèfon d’atenció als majors de Serveis Socials 663 29 56 02 i indicar que volen rebre este servei.

Una vegada recollides les dades, s’assignaran als diferents voluntaris i voluntàries perquè inicien les cridades telefòniques d’acompanyament, cada dia en horari de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores, mentre dure l’estat d’alarma.

 

Cada voluntari ha rebut un protocol d’actuació per a seguir en els diferents contactes, amb la informació dels serveis municipals disponibles, telèfons d’interés i pautes abans, durant i després de l’atenció per a poder oferir un servei de qualitat i adaptat a les necessitats.

 

Entre altres, oferiran informació sobre el servei de repartiment a domicili dels comerços locals, el telèfon de Protecció Civil que oferix portar medicaments a domicili o el telèfon d’atenció psicològica.