Carlos Garcia (coronavirus): «Em donava la sensació que tenia un Allien en els pulmons»

0
623
El director de l'EPA d'Alzira Carlos Garcia ha estat 12 dies hospitalitzat pel coronavirus

El director de l’Escola Permanent d’Adults, Carlos Garcia Miralles, acaba de tornar a casa després d’estar 12 dies ingressat a l’Hospital d’Alzira afectat pel coronavirus, peró al que li queden dos setmanes de quarentena en el seu domicili.

El cap de setmana previ a les falles començà a sentir els síntomes tìpics del virus xinés,  «malestar, escalfreds i febre de 38 i 39º, la meua dona que és metge em va dir que no era normal tants dies amb calentura i el dia 20 ingressava en Urgències», comenta este professor de Matemàtiques d’origen alacantí. Allí li feren radiografies i li detecaren una neumonia, «el soroll que feien els pulmons no era normal, semblava que tenia un allien allí dins», recorda.

No havia presentat cap baixa en ma vida

A les 12 de la nit el passaren a la quarta planta destinada als pacients amb afeccions respiratòries. Però poc després al traslladaren a la nomenada planta sèptima, que en realitat és una ampliació de la planta baixa on es troben els contagiats pel Covid-19.

Carlos confesa que no ho passat gens bé, sobre tot al no estar acostumat a xafar els centres sanitaris; «jo no he fumat mai, no prenc cap medicina, no havia presentat cap baixa en ma vida» manifesta tot estranyat per ser ell el contagiat i haver-se lliurat la seua dona Consuelo, que treballa en Urgències de l’Hospital de la Ribera, la seua filla major que és radióloga i la menor que exercix la medicina en la residència d’Alcoi on han mort unes quantes persones majors.

12 dies sense ganes de xarrar

Aïllat en una habitació, reconeix haver estat «més amunt dels nassos, les nits es feien llarguíssimes i si m’asomava per la finestra sols podia vore un pati interior», tot i reconèixer «haver estat molt bén atés per uns sanitaris que entraven i eixien a totes les hores».

El que pitjor va portar foren, «els tres dies que vaig estar enganxat a l’oxígen», assegura que durant la seua hospitalització «no tenia ganes de parlar amb ningú, sols em comunicava amb la família per whatsapp», però hui, primer dia que passa al seu domicili d’Alzira es troba, «molt content, amb ganes de xarrar després de 12 dies sense fer-ho».

El director de l’Enric Valor, que presentarà, als 62 anys, la primera baixa en la seua llarga trajectòria de docent, ha aprofitat l’entrevista per fer un avís a navegants; «espere que els polítics siguen conscients de la realitat sanitària que tenim i s’ajunten per posar les mesures adients, i no tornar a patir la falta de previsió davant una futura pandèmia».

Ara ja pensa en els seus alumnes per poder fer poder oferir-los, el més prompte possible, les corresponents classes on line.

Riberaexpress