Pablo, un jove d’Alzira fabrica viseres per a centres sanitaris durant 24 hores al dia

0
1021
Pablo Comins amb la visera protectora

El coronavirus ha despertat el major tsunami de solidaritat del segle XXI entre gent de totes les edats; si el passat cap de setmana resaltavem l’exemple de Lola i altres cinc jubilades que feien mascaretes, ara cal reixir la tasca del jove alzireny, Pablo Comins, que fabrica viseres per als sanitaris, de manera altruïsta,  durant 24 hores al dia.

Tres impressores en la seua habitació

En la seua habitació va instal.lar el passat dimecres tres impressores 3D per poder produir protectors facials, nit i dia, que li reclamen des de distints centres sanitaris i residències de persones majors de la comarca. Les viseres són de plàstic PLA, biodegradables que poden anar enganxades amb gometes o com si foren ulleres.

Comins assegura que «en tota Espanya som més de 2.000 makers» que com ell estan fent estos protectors per a personal sanitari davant la necessitat de protegir-se els professionals i evitar el seu contagi.

Complement de les mascaretes

«Dos companys i jo preguntarem als sanitaris que els feia falta» explica a Riberexpress via telefònica, convençut de qué «tots tenim que aportar de la nostra part per eixir el més prompte possible d’este confinament». Este graduat en Biotecnologia de 25 anys considera que els seus protectors «complementen a les macaretes donat que cobrixen tot el rostre, fins i tot els ulls i evita que el seus usuaris puguen tocar-los amb les mans, amb el perill de contagi que comporta».

En quatre o cinc dies ha fet ja un centenar de viseres des del seu domicili d’Alzira, millor dit des de la seua pròpia habitació, on les tres impressores 3D funcionen a destall durant 24 hores. fins el punt de «ficar-me tapons per poder dormir, mentre estan en marxa».

Quan acabe este malson alguna entitat deuria ffer un reconeiximent públic a tots els altruïstes que com Lola i Pablo, contribuixen a protegir-nos del temut COVID-19.

Riberaexpress