Una gasolinera d’Alzira baixa les vendes de carburants en un 70%

0
367
Gasolinera de Bdmed en Alzira

Les gasolineres es troben en la llista d’establiments que l’estat d’alarma decretat pel Govern permitix seguir obert al llarg de la quarentena. Però no tots els conductors poden ficar en marxa el seu vehicle en estar restringit el seu ús als que el necessiten per anar a treballar, també el poden utilitzar els transportistes, sanitaris i els serveis de seguretat.

Estes restriccions han afectat notablement a les estacions de servici que han vist reduïdes les seues vendes «en prop d’un 70%», segons l’encarregat de la gasolinera de l’empresa Bdmed d’Alzira, Pepe Adriá, cadena que ostenta 19 estacions de servici a la Comunitat Valenciana, Madrid i Andalucia.

El consum de gasolina baixa un 95%

Pel que fa exclusivament a la venda de gasolina el descens del seu consum arriba «al 95%», en ser estecarburant l’utilitzat habitualment pels turismes. En canvi la caiguda de gasoil és sensiblemente menor «donat que abastiment els camions que transporten fruta, cítrics, aliments i altres repartiments», assegura Adriá. A este empresari alzireny li sembla la caiguda «una barbaritat» i davant les noves restriccions que aprovarà hui el Consell de Ministres per al funcionament de les activitats no esencials «serà un desastre», per a esta empresa valenciana que factura al voltant de 80 milions d’euros anuals.

Descens dels preus dels carburants

La caiguda del preu del barril de brent de referència a Europa ha baixat un 60,4% respecte als de finals de 2019, passant de 66 dólars a 25,97 euros. Així el preu de la gasolina, a nivell general és d’1,149 euros el litre i el de gasoil de 1,062.

A la gasolinera Bdmed d’Alzira encara són més barats els carburants; 1,12€ el litre de gasolina i a 0,98€ el de gasoil, tot i que els clients que utiitzen la targeta d’esta firma el poden adquirir a tan sols 0,92€.