Ha faltat el psicòleg i activista Eduard Hervás

0
1020
Eduard Hervàs davant els jutajts d'Alzira
Hervás, va rebre en 2017 el suport de representants de les forces polítiques progressistes i sindicals de la comarca

Una llarga malaltia ha acabat hui amb el psicòleg i defensor de la sanitat pública Eduard Hervás, nascut a Carlet i resident a Alzira.

Hervás va encapçalar, durant els últims anys, la Plataforma en defensa de la Sanitat Pública de la Ribera. Tan és així que Ribera Salud es va querellar contra ell l’any 2017 per un pressumpte delicte d’injúries en «atacar la bona fama d’esta UTE».

Ales hores les lletrades, Anna Oliver i Ana Belén Sánchez, consideraren que «no es pot acceptar la denúncia perquè no s’ajusta a la realitat en no haver fet Hervás cap declaració injuriosa ni causa alarma social», segons les manifestacions realitzades en octubre d’aquell any a Riberaexpress.

Una bona representació de les forces polítques i sindicals d’esquerra es concentraren a les portes dels jutats d’Alzira per mostrat tot el seu suport a Eduard Hervás que va mostrar tota la seua satisfacció en vore com ara fa dos anys l’Hospital de la Ribera era revertit a la sanitat pública. A més va ser portaveu de la plataforma comarcal en defensa de la llei de dependència.

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, l’ha qualificat de «company i lluitador infatigable» en pertànyer a la coalició Compromís des de la seua afiliació al partit Iniciativa que lidera Mónica Oltra.

Mentre la sindicalista sanitària de CCOO Àngels López i també activista defensora de la sanitat pública ha qualificat Hervàs com «una gran persona, millor company i lluitador incansable de les persones dependents i de la gestió directa de la sanitat pública». I afegix «una pérdua insubstituïble, gràcies al seu treball i al seu esforç, hui tenim un hospital de gestió directa en la Ribera».

Unes hores abans de la seua mort Eduard Hervàs penjava este text en el seu facebook; «La vida no és justa ni injusta, simplemente és…i si ens n’anem és perquè hem estat.Moltes gràcies a totes les persones que heu compartit amb mi algun moment d’aquesta vida. Fins sempre