El Govern paralitza totes les activitats llevat les esencials

0
338
Llista d’activitats esencials

El president del Govern Pedro Sánchez ha anunciat esta vesprada que des del dilluns 30 de març fins el 9 d’abril, tots dos inclusive, estaran paralitzades totes les activitats «no esencials perquè ajude de forma més intensa a controlar la pandèmia».

Els treballadors no tindran que traslladar-se als seus centres de treball, «serà un permís retribuït recuperable», segons ha especificat Sánchez en una comparecència des de la Moncloa. Quan acabe l’actual situació d’emrgència sanitària «recuperaran les hores de treball no prestades de manera paulatina i espaida en el temps».

El que preten el Govern amb esta mesura és reduir la mobilitat dels dies laborables als nivells de la dels caps de setmana per a «frenar de manera més acusada la transmissió de la pandèmia» segons el president de l’executiu que reconeix que les mesures adoptades «són d’una gran duressa» que es conscient del «sacrifici que estan fent els ciutadans».

Davant els problemes de saturació que present els hospitals preferent de les comunitats de Madrid, Catalunya i el Pais Basc, l’objectiu és «reduir de manera més acusada el nombre d’infectats per a ralentitzar el nombre d’hospitalitzats i dels atesos en les UCI».

La paralització de la majoria de les activitats es produirà durant 8 dies laborables, periode que culminarà precisament en el Dijous Sant.

D’altra banda Sánchez ha demanat la «solidaritat» d’Europa per poder enllestir «un gran Plan Mharsall de recuperació», mitjançant els coronabons que ha denominat de «reconstrucció per fer front a les conseqüències econòmiques provocades pel COVID-19.

El president del Govern, davant l’oposició a estos bons per part dels governs d’Alemanya, Països Baixos, Àustria i Finlandia, els ha demanat adoptar «una resposta comuna a una crisi comuna per evitar endeutar-nos, donat que el coronavirus no aten a fronteres perquè afectarà de forma molt dura a tot el continent».