Vint treballadors de la Ribera aïllats en Sudàfrica pel Covid-19

0
1474
Els treballadors riberencs esta vesprada en el magatzem on instal.len la maquinària de Roda

Una vintena de treballadors, d’Alzira, Algemesí, Sueca, Cullera i Manuel, a més de companys Picassent, Manises i dos canaris,  s’han quedat hui atrapats i aïllats en Sudàfrica, després que esta vesprada quedara cancel.lat el vol que havia de traslladar-los a Espanya des de l’aeroport de Johannesburgo.

Tots ells es troben, des del passat mes de gener, en una immensa plantació de cítrics al terme de la ciutat agrícola de Groblersdal, d’uns 4.300 habitants, al nord del pais, instal.lant maquinària de l’empresa Roda Ibérica d’Alzira en un nou magatzem destinat a comercialitzar taronges i llimes.

Les mesures de confinament del règimen sudafricà ha fet que intentaren hui l’eixida del pais, però una vegada en l’aeroport de la principal ciutat sudafricana, «ens han cancel.lat el vol» segons explica a Riberaexpress el treballador alzireny Juan Carlos Moreno. «Uns companys nostres han pogut eixir fa unes hores, però a nosaltres ens l’han cancel.lat», comenta este técnic que reconeix estar «tots esglaiats, perquè ací el sistema sanitari es tercermundista».

Aïllats en un magatzem

La cancel.lació del vol a Espanya els ha obligat a fer tres hores de viatge per tornar al magatzen, «açí estem aïllats en mig del camp» lamenta Moreno que espera, que les gestions que està fent la direcció de la seua empresa, «prosperen prompte, perquè açò no pinta bé, preferim estar a casa que açí«, comenta amb nostàlgia després de quasi tres mesos, en el que és el segon assentament de regadiu més important de Sudàfrica.

Mentre els arriba l’autorització per tornar a la Ribera, pretenen acabar la instal.lació de la maquinària, «per no aborrir-mos», encara que necessitaran els permís de les autoritats sudafricanes. Afortunadament asseguren, «no ens falta de res» per poder aguantar el temps que faça falta, encara que estan bojos per tornar a la seua terra, tot i ser conscients del confinament que també patixen les seues famílies per culpa del ja mundialment famós coronavirus.

Riberaexpress