Les empreses busquen mascaretes i adopten mesures de protecció contra el coronavirus

0
403
Façana d'Ice Cream Factory Comaker en Alzira adquirida recentment pel grup Ferrero

El perill de contagi del coronavirus ha provocat que les empreses que no han tancat portes adopten, sobre la marxa, distintes mesures per protegir als seus treballadors, com és el cas de la fàbrica de gelats d’Alzira Ice Cream Factory Comaker.

La carència del nombre suficient de mascaretes d’un sol ús, davant la impossibilitat de conseguir-les en el mercat, reduït pràcticament a la Xina, ha propiciat que les mesures proteccionistes siguen més elevades.

Torns de forma escalonada

Així fonts del comité d’empresa ens han explicat que «els empleats entren de forma escalonada en els respectius torns de treball». En les respectives màquines guarden un mínim de 1,5 m entre treballadors i a més en les taules del menjador «ara som tres mentre abans s’ajuntavem sis». A més la direcció de la fàbrica elaboradora de gelats adquirida per la italiana Ferrero, té previst instal.lar «mampares per aïllar millor als empleats i empleades».

La prohibició per part de l’empresa d’utilitzar mascaretes als treballadors que les portaven de casa, ha provocat la protesta d’algun empleat que entenia que, deixa forma estaria més protegit davant la possiblitat d’un contagi durant la jornada laboral.

Mascaretes reservades

El comité de seguiment en Ice Cream del Covid-19 explicava en una nota que l’empresa disposa de «800 mascaretes» per a una plantilla d’uns 500 treballadors, però que «es reserven per a casos futurs de major incidència». A este respecte el comité es conscient que els dirigents no ha pogut aconseguir, fins ara, més mascaretes tot i la seua voluntat d’ampliar de forma considerable el nombre d’unitats; «en el moment que pugam aconseguir-les ho farem amb les quantitats necessàries, segons este comité de seguiment.

A més recorda que l’OMS i el Ministeri de Sanitat recomanen, sobre tot, «llavar-se les mans i no acodir a les zones de molta concurrència», a més de no tindre contacte amb les persones que presenten alguns dels síntormes propis del coronavirus.

Consultat un sanitari del Departament de Salut Pública del Departament de la Ribera, per Riberaexpress, respecte a la idoneitat de dur mascaretes de protecció durant la jornada laboral, ens ha manifestat que «per a major seguretat, les mascaretes han de ser d’un sol ús, i no servixen les particulars que porten de casa perquè poden estar contaminades». Els sanitaris que careixen de les d’un sol ús el que fan «és esterilitzar-les bé a l’hospital, bé en el centre de salut, qüestió que no poden garantir els treballadors de qualsevol empresa». Des de la direcció de l’empresa justificaven la prohibició d’uas mascaretes particular «per higiene», encara que, no rebien més explicacions.

El coronavirus que té una enorme facilitat de contagi, «pot pegar-se a una mascareta per la part exterior i al entrar en contacte amb esta zona contaminada i posteriorment tocar-mos la cara adquirim un seriòs risc de contagi», segons ha explicat este professional de la sanitat.

Riberaexpress