CCOO denuncia que els sanitaris es contagien per la «falta» de mesures, d’informació i de protecció

0
686

 

En primer lloc volem mostrar la nostra gratitud i el nostre reconeixement als Professionals de la Sanitat Pública que estan demostrant en el seu treball diari, la vocació de servei públic que professen i l’esforç que estan realitzant per oferir a la ciutadania la millor atenció sanitària en estes circumstàncies tan crítiques. En segon lloc, reiterar que la gestió directa de la Sanitat Pública és un dret i no pot continuar essent utilitzada per afavorir els negocis de les empreses privades.

En este moment qui està destinant els recursos econòmics, materials i professionals, és la sanitat pública, que garantiex una sanitat de qualitat a tota la ciutadania, sense exclusions ni discriminacions. En quant al Personal Sanitari que està contagiat pel COVID-19, denunciem que no s’està informant adequadament de les actuacions excepcionals que està prenent la Direcció en el Departament de La Ribera, a la representació sindical, com preceptivament marca la llei.

Ens anem assabentant conforme van implantant les mesures, sense cap negociació ni informació prèvies. No tenim constància dels Professionals que estan infectats en La Ribera, ni a les categories que afecta. La informació de la que disposem és la que anem arreplegant dels mateixos professionals que es fiquen en contacte en nosaltres. Este contagi de professionals es deu a la falta d’informació, de protecció i mesures d’actuació. Fa falta una coordinació real de tots els serveis i de tots els professionals. Està en les nostres mans estar preparats per a que les condicions laborals i d’atendre als pacients siguen les òptimes per a no saturar la sanitat pública.

Encara que ahir va arribar un poc de material a La Ribera, considerem que realitzar més tests exprés de diagnòstic i disposar de més equips de protecció, bates, ulleres, guants…, per a totes les categories professionals, són els millors instruments que tenim per a poder afrontar l’atenció als pacients, siguen positius o no. Som un factor determinant per evitar contagiar-nos i contagiar a la població.

També necessitem d’espais suficientment amples per atendre als pacients en seguretat, tant per a ells com per a nosaltres. Per altra part, reflexionar sobre les conseqüències sobre la salut mental en les famílies després del temps de confinament. Algun Conseller o Ministre d’Educació ha pensat com s’han d’organitzar les famílies per a tindre a les xiquetes i als xiquets tancats sense eixir de casa, durant al menys un mes i anar a treballar, en resum intentar conciliar la vida laboral i familiar i damunt tindre que mantindre l’activitat escolar en casa? I lo mateix en tantes famílies que tenen al seu càrrec familiars dependents que s’han de atendre en estes circumstàncies?

Es pensen que són heroïnes en superpoders, per a poder dur endavant totes estes obligacions i responsabilitats? Finalment, agrair a la ciutadania la seua col·laboració, que estiga quedant-se en casa i recordar que evitar el contacte interpersonal, no eixint de casa a comprar tots els dies, llavarse contínuament les mans en sabó, desinfectar les superfícies, taules, cadires, mobles, mantindre la distància de seguretat d’1 metre, netejar els aliments, són la única forma de tallar el contagi.

Estes recomanacions/obligacions també van pel personal sanitari. Molts ànims, si cadascú fem la nostra funció, podem dificultar que la malaltia continue progressant.

Àngels López García-Antón Delegada de Personal de CCOO