Defensem més carregats de raó la Sanitat Pública / Josep A. Carrascosa

0
111
Josep A. Carrascosa dirigent comarcal de CCOO

No fa massa temps col.lectius de treballadors i treballadores sanitaris a més de plataformes ciutadanes i sindicats, entre ells, CC.OO. eixiem al carrer per a dir prou i rebutjar les politiques de «Retallades i Ajustos» en la Sanitat Pública per tot arreu inspirats amb la política del Govern del PP, què, alehores tenien un precedent de referència a Catalunya pel govern Nacionalista de llavors Convergència i Unió.

Doncs bé, sembla què tindrem què tornar al carrer per defensar en més carregats de raó a la Sanitat Pública i els Serveis Sociosanitaris per a què ningu perga la memòria i li s’oblide què ara i adés la Sanitat Pública no pot ser moneda de canvi Mercantilista i de negoci, sota l’ escusa de «La gestión privada de la Sanidad es la mejor política para los ciudadanos» això és un mantra i a més a més una mentida què sols persigueix i convé a interessos privats què encara sostenen la tesi econòmica i Neoliberal  de «Más Mercado y Menos Estado» .
Ara,  Torne a dir què  cal defensar els Serveis públics perquè representen Seguretat, Equitat i Cohesió Social per a la majoria dels ciutadans i families, sobre tot per als més vulnerables i desprotegits.
Ara, toca donar-li el valor social i estimar la valuosa aportació personal i professional dels Treballadors i les Treballadores de la Sanitat, de La Policía, Guarda Civil, Policía Local, treballadors de la Neteja Viaria  treballadors i treballadores de la Neteja en els Hospitals i Centres de atenció Primaria, treballadors i treballadores dels Supermercats, Carteros i Carteres, Surtidors, repartidors a domicilio de Butà, Funcionaris de les Institucions Públiques etc…
Açó, aquesta pandèmia passarà amb molt de sacrifici i pèrdua de vides. Passarà, pero, pot ser què el millor què ens podría ocòrrer seria donar-nos compte de les propies debilitats i possar en valor tot allò què dimensiona  socialment l’ Estat, en contra del pensament únic, i vacunar-nos contra el Capitalisme de Casino, i de l’angoixa permanent i el sometiment de l’esser humà al mercat i l’economia contable.
No hi ha subte, duguem massa temps repetint-se i sentint continuament i amb força les paraules «Competitivitat, Productividad, Globalitat»
Sense parar un ratet i pensar on està la meta i si paga la pena. Perquè no cambien les paraules per «Solidaritat, Inversió Productiva, Cooperació».
Reflexió oberta.
Josep Antoni Carrascosa
Sector. General CC.OO.La Ribera, La Safor