Àngels López: «Si no es quedem a casa i controlem la pandèmia es col.lapsarà el sistema sanitari»

0
995
Tota la quarta planta de l'Hospital d'Alzira està destinada als afectats pel coronavirus
Àngels López junt l’anterior directora de l’Hospital Isabel González
Gràfic amb el nombre afectats per coronavirus al diferents departaments de salut de la C. Valenciana el 18 de març

Hi han al menys 30 casos de coronaviurs confirmats al Departament de Salut de la Ribera

A la UCI de l’Hospital d’Alzira hi han tres malalts contagiats pel Covid-19

«Els test express són imprescindibles per controlar la pandèmia»

«Fins ara no hem rebut cap material els sanitaris i si nosaltres ens contaminem serà pitjor»

 

Àngels López, infermera, expresidenta de la Junta de Personal del Departament de Salut de la Ribera i sindicalista de CCOO es mostra molt contundent a l’hora d’aconsellar a la gent que es quede confinada a casa; «està en les nostres mans no propagar el coronavirus».

Tan és així que esta superdefensora de la sanitat pública és partidària de que «patrullen els militars, ja fa dies que ho vaig dir, perquè cal evitar, com siga, el contagi interpersonal i ara per ara hi han molts treballs que són innecessaris». I afegix «o controlem ja la pandèmia o en pocs dies és colapsarà el sistema sanitari».

Segons López, a dia de hui, hi han 5 malalts ingressat en la UCI, 3 a causa del coronavirus i altres 2 que pateixen neumonia, però no està confirmat que siga a causa del Covid-19. Mentre la direcció del centre ha destinat tota la quarta planta de l’Hospital d’Alzira per atendre als contagiats per este nou i desconegut virus.

Mentre segon dades de la conselleria de Sanitat al passat 18 de març hi havien confirmats 30 casos de coronavirus al Departament de Salut de la Ribera.

Pel moment no hi ha problema assistencial

Àngels, que treballa al Centre de Salut nº 1 d’Alzira, assegura que al seu lloc de treballs i al Departament de Salut de la Ribera «no tenim cap problema assistencial d’importància». Ara bé reconeix que s’han anul.lat intervencions quirúrgiques programades mentre es mantenen les urgents i que els controls que ella feia als malats de tensió arterial, per diabetes, ja no les fan, «qualsevol incidència que tinguen els pacients que criden per telèfon, que no vinguen als centres de salut perquè poden contagiar-se» aconsella.

Durant l’entrevista esta veterana professional de la sanitat, ha insistit varies vegades en qué «cal quedar-se a casa, llavar-se les mans dos mil vegades, utilitzar tavalloles diferents els membres d’una família, canviar-se de sabates quan entrem a la vivenda». I tot seguit advertix «si continuem eixint amb els gossos per eixir més vegades, ens constituïm en una font de contagi sense saber-ho».

En el barri que atén el primer centre de salut construït a Alzira compta amb una quinzena de persones que tenen síntomes semblants als del Covid-19 com tos seca, febre i dificultats respiratòries», encara que no significa que totes estiguen contagiades.

Falta de material de protecció

Considera que els test express, que ha anunciat el Govern que es repartiran molt prompte, «son imprescindibles, tenim que fer proves indiscriminadament per poder controlar la pandèmia» advertix la sanitària sindicalista que lamenta, «no hem rebut suficient material de protecció, les mascaretes i bates que tenim estem esterilitzant-les» i demana per favor al Govern «que els traguen d’on siga, si ens contaminem nosaltres serà pitjor, no hi haurà sistema sanitari». Per cert que el 12% de les infeccions corresponen precisament a professionals de la sanitat.

Respecte al temps de quarentena, que acaba de prorrogar el Govern fins l’11 d’abril, Àngels López, no es mostra molt optimista; «ja firmaria jo que un mes fora suficient«. I insistix «cal tallar açò conforme siga, de moment no anem desbordats però este virus funciona com una vertadera traca».

Riberaexpress