La UE obri la porta perquè els governs incrementen la seua despesa pública

0
221
Parlament Europeu en Brusel.les

La Comissió Europea suspén el Pacte d’Estabilitat i Creixement que limita el dèficit i el deute públic al 3% i 60% del PIB

La Comissió Europea ha suspés aquest divendres l’aplicació del Pacte d’Estabilitat i Creixement (PAC) amb l’objectiu de permetre als Estats membres augmentar la despesa pública i injectar tots els diners que necessiten en les seues respectives economies per a fer front a les conseqüències de la pandèmia provocada pel coronavirus.

Es tracta de la primera vegada en la història en la qual Brussel·les activa “la clàusula general de fuita” prevista en les regles fiscals europees per a permetre als governs saltar-se de manera temporal les seues obligacions quant a la reducció del dèficit públic en cas d’un xoc greu.

“El coronavirus té un impacte dramàtic en la nostra economia. La majoria dels sectors s’han vist colpejats. El confinament és necessari per a contindre el virus però també alenteix considerablement la nostra economia. La setmana passada vaig dir que faria el necessari per a donar suport a l’economia. Hui puc dir que hem mantingut la nostra paraules”, ha explicat la presidenta de la Comissió Europea, Úrsula Von der Leyen, durant l’anunci de la decisió per mitjà d’un vídeo publicat en les xarxes socials.

ElPeriódico.com