Els autònoms aconseguixen que el Govern rectifique

0
312

Els autònoms podran cobrar l’atur i deixar de pagar la quota pel coronavirus

El Govern ha rectificat les seues mesures de cara als autònoms i finalment tots podran cobrar l’atur i deixar de pagar la quota d’autònoms sense haver de donar-se de baixa d’Hisenda ni de la Seguretat Social.

Així ho ha anunciat el president de l’Associació de Treballadors Autònoms (LLIGA), Lorenzo Amor, a través del seu compte personal de Twitter, on ha explicat aquesta modificació que aprovarà l’Executiu en el Consell de Ministres del pròxim dimarts.

Segons ha aclarit Amor, els autònoms que ho sol·liciten cobraran el 70% de la base de cotització i tots els treballadors per compte propi podran acollir-se a aquesta mesura. No serà necessari que es donen de baixa ni d’Hisenda ni de la Seguretat Social i els que tinguen tarifa plana o bonificació podran demanar la prestació sense renunciar a això. “L’entitat gestora es farà càrrec i cotitzarà per l’autònom, per tant es manté l’alta en la Seguretat Social”, ha explicat.