L’Alcúdia suprimix la taxa d’ocupació de via pública per a bars i cafeteries

0
301

L’ajuntament de l’Alcúdia ha donat hui a conéixer les primeres mesures econòmiques municipals, que afecten sobretot a hostalers, cobrament de tributs, cultura i Escola infantil Municipal.

Donada la situació econòmica que ve aparellada amb l’estat d’Alarma decretat pel govern d’Espanya, i després d’assabentar-se de les mesures econòmiques generals que es van decidir en la vesprada d’ahir al consell de Ministres, L’ajuntament de l’Alcúdia ha definit una  primera bateria de mesures econòmiques en l’àmbit municipal per ajudar els seus veïns i veïnes,  que s’avaluarà i ampliarà conforme vaja evolucionant la situació.

Pel que respecta a la taxa d’ocupació de terrasses, taules i cadires, el consistori ha decidit Eximir del pagament a tots els establiments hostalers del poble, pel que respecta a l’any 2020.  L’ajuntament ha puntualitzat que l’ordenança d’ocupació de Via Pública continua en vigor, per tant serà necessari tramitar el procediment de renovació com es fa cada any, encara que el consistori no cobrarà el corresponent a enguany.

Pel que respecta a les obligacions tributàries de veïns i veïnes, s’ha decidit ampliar en 2 mesos el primer període de pagament voluntari, que estava al cobrament fins al 3 d’abril i ara es poodrà pagar fins al 5 de juny. Esta mesura afecta al cobrament de l’impost de vehicles, els guals, ocupació del mercat i primer quadrimestre de fem.

S’AJORNA 3 MESOS EL COBRAMENT DE L’IBI

D’altra banda, el cobrament de  l’IBI d’urbana i de rústica i el 2n quadrimestre del fem, quie estaven previstos del 18 de maig al 24 de juliol, s’ha decidit ajornar l’inici al  22 de juny i a més s’amplia el període fins el 24 d’octubre. .

També s’ha pres la decisió d’eximir del pagament d’un trimestre a al propietaris de les parades del mercat no sedentari. En este cas, si s’ha pagat ja el primer trimestre sencer, se’ls descomptarà del rebut del segon trimestre.

Pel que respecta a l’àmbit cultural i educatiu, l’ajuntament avisa els abonats a la temporada teatral que s’intentarà recuperar la programació de les obres suspeses i, de no aconseguir-ho, se’ls farà el descompta pertinent en l’abonament de teatre de tardor.

Finalment, a les famílies amb xiquets o xiquetes a l’escola infantil Municipal, se’ls ha cobrat només mig mes de març, i no es tornarà a passar cap rebut fins que torne a haver-hi classes presencials,