L’Ajuntament d’Algemesí també ajorna el cobrament de l’IBI urbana

0
365

 

I aplica mesures de neteja i higiene als carrers i places

 

L’Ajuntament d’Algemesí ha anunciat l’inici d’una campanya de neteja extraordinària que busca desinfectar i millorar la higiene dels carrers i espais públics de la ciutat.

 

Per a això, s’han iniciat baldejos desinfectants amb equips d’alta pressió amb una mescla de lleixiu i aigua que s’aplicarà en un primer moment en els entorns dels centres de salut, centres assistencials i municipals, edificis de la policia local i serveis socials, voltants d’establiments de venda de productes alimentaris, gasolineres i caixers automàtics.

 

El camió cisterna treballarà per tota la ciutat tots els dies tant al matí com a la vesprada, al mateix temps que augmentara la periodicitat de neteja dels contenidors i les papereres.

 

Per a l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Tenzano, “la neteja i desinfecció són ara mateix una prioritat per a nosaltres. Hem de posar tot de la nostra part per a garantir la higiene en els espais públics i, així, poder evitar més contagis. Així i tot, continuem demanant a la ciutadania que es quede a casa, que siga responsable i solidària perquè només així aconseguirem revertir aquesta situació”.

 

Des del consistori també s’han anunciat mesures econòmiques. El pagament de l’Impost de Béns Urbans, que estava previst per al mes de maig, s’ajorna fins nova data. En el cas de la taxa per ocupació de via pública per a les terrasses de bars s’ajorna també i només es cobraran deu mesos.

 

Segons l’alcaldessa, “des de l’Ajuntament volem pal·liar al màxim els efectes econòmics que aquesta crisi comportarà. Per això treballem cada dia per a poder implementar les mesures que ens ajuden a aconseguir-ho. L’ajornament de l’IBI suposarà un alleujament per a moltes persones que es vegen afectades per ERTES en les seues empreses. A més, també volem alleujar al col·lectiu hostaler, que sens dubte serà un dels més afectats, reduint a 10 mesos la taxa per ocupació de via pública”.