La Xina desenvolupa una vacuna contra el coronavirus

0
239
Mesures de prevenció al coronavirus en el New la Xina International Exhibition Centre, a Pequín (GREG BAKER / AFP)

Ha autoritzat les proves a humans, encara que el text no va precisar quan començarien tals assajos

EFE, PEQUÍN 17/03/2020

El Ministeri de Defensa de la Xina va assegurar aquest dimarts en un comunicat haver desenvolupat “amb èxit” una vacuna contra el nou coronavirus SARS-CoV-2, causant de la pneumònia COVID-19, i ha autoritzat les proves en humans, encara que el text no va precisar quan començarien tals assajos.

Segons precisa la nota, el Ministeri de Defensa xinés ha aprovat els assajos clínics en humans d’una vacuna contra el coronavirus desenvolupada per l’Acadèmia Militar de Ciències.

La vacuna va ser desenvolupada per l’equip d’investigació liderat per l’epidemiòloga Chen Wei, de l’Acadèmia Militar d’Investigació Mèdica, dependent de l’Acadèmia Militar de Ciències.

Segons Chen, la vacuna -desenvolupada d’acord amb “estàndards internacionals i la regulacions locals”- està preparada per a dur a terme “una producció a gran escala, segura i efectiva”.

En marxa a l’abril

Aquest dimarts, diverses institucions xineses van anunciar que posaran en marxa a l’abril assajos clínics per a comprovar l’eficàcia de diverses vacunes que el país està desenvolupant contra el virus.

Segons el Ministeri d’Educació xinés, hi ha sobre la taula una vacuna basada en vectors virals de la grip que es troba actualment en fase d’experimentació amb animals que començarà els seus assajos clínics a l’abril amb la participació de les universitats de Pequín, Tsinghua i Xiamen, així com altres institucions d’investigació, segons l’agència estatal de notícies Xinhua.

Tres nous productes utilitzats en les proves de diagnòstic per a detectar el coronavirus han sigut aprovats i aplicats clínicament en Shanghái

D’altra banda, el subdirector de la Comissió Municipal de Salut de Shanghái, Yi Chengdong, va afirmar que científics xinesos han desenvolupat una vacuna en la plataforma mRNA que entrarà en assajos clínics també a l’abril.

Yi va assenyalar que s’ha desenvolupat sobre la base de proteïnes virals derivades de les proteïnes estructurals d’un virus.

Entretant, tres nous productes utilitzats en les proves de diagnòstic per a detectar el coronavirus han sigut aprovats i aplicats clínicament en Shanghái, va dir hui Zhang Quan, director de la comissió de ciència i tecnologia de la ciutat.

Fins hui, almenys 3.226 persones han mort per COVID-19 a la Xina d’entre els 80.881 contagiats de SARS-CoV-2 registrats des que va començar l’epidèmia.