Alzicoop a punt de signar un conveni amb una important cooperativa

0
171
Paco Clari en un camp de caquis d'Alzira

La Cooperativa Hortofrutícola d’Alzira -ALZICOOP- ultima els detalls del conveni que signarà, en breu, amb una important cooperativa valenciana que es serà efectiu per a la pròxima campanya citrícola i del caqui.

Es tracta d’un conveni «interccoperatiu», de 10 anys de termini, declara el president d’Alzicoop, Paco Clari, amb el que les dos entitats «mantindran la seua autonomia».

2 milions d’inversió

L’entitat alzirenya ampliarà les actuals instal.lacions, que les dotarà de la corresponent maquinària i càmares destinades a llevar l’astringència, que aniran destinades a emmagatzemar i comercialitzar el caqui. Clari explica que la producció de 5 milions de quilos «ens obliga a fer esta inversió, de 2 milions d’euros, donat que resulta molt complicat que altres cooperatives absorbisquen una quantitat tan important».

Baló d’oxigen

El conveni amb altra cooperativa pretén «rendibilitzar i optimitzar el màxim possible la producció dels nostres socis» i, segons afegix el màxim dirigent d’Alzicoop «va a ser molt positiu, fins i tot un autèntic baló d’oxigen per a la nostra cooperativa».

El president aclarix que no es tracta de fer una nova cooperativa de segon grau, com Ribercamp, fruit de la fusió de les entitats de Carlet i Guadassuar, sinó «d’un conveni intercooperatiu amb el que cada cooperativa mantidrà la seua autonomia».  Acord que començarà a ser efectiu el pròxim mes de setembre coincidint amb la campanya 2020-21.

Agricultura pròpia

D’altra banda Clari ha deixat ben clar la «importància» que en casos tan complicats com l’actual «de tindre una agricultura pròpia» i de no donar la clau de la nostra despensa a altres països». Els magatzems d’Alzicoop (amb 200 treballadors) i de la resta de la comarca estan funcionant, a hores d’ara, «a ple rendiment», fet que mereix per a este dirigent cooperativa «també l’aplaudiment de la societat per als nostres agricultors que estan al capdavant de les seues explotacions en una situació d’emergència com esta».

Els dirigents dels sindicats AVA i La Unió de Llauradors també han demanat hui «una major sensibilitat i respecte cap als nostres agricultors».

Riberaexpress