La DANA fallera porta ruixats dèbils i baixada de temperatures a la Ribera

0
296
Mapa de previsions per a demà dilluns. Imatge: Bernardo González

La vaguada que hui està entrant pel nord-oest peninsular derivarà en la formació d’una DANA o gota freda que es situarà per la meitat sud peninsular. D’entrada hem de dir que esta DANA no serà tan explosiva com la del passat mes de gener (temporal Glòria) ni deixarà aquells registres. Sí que tindrem un oratge rebolicat i on la nuvolositat serà més abundant que hui, amb pluges que seran extenses, persistents, en general moderades i localment fortes en Castelló (tot serà més accentuat i probable quant més al nord de la Comunitat). En àmplies zones es podran superar els 100 l/m2 en 24h.

A la meitat nord de la província València també podra registrar-se el comentat en Castelló però amb menys probabilitat. A la resta de la Comunitat les precipitacions seran més dèbils.

La neu no ens donarà problemes ja que puja de cota de forma que no afectarà al nostre territori.

El vent afectarà al litoral nord de Castelló a finals del dia (i durant el dimarts 17) amb ratxes moderades que arribaran als 60 km/h. El dimecres 18 este vent afectarà a la costa d’Alacant en la mateixa línia.

Inforatge