Irresponsabilitat i insolidaritat / Opinió: Xavier Espanya

0
746
A les 9 del matí hi havien en este supermercat d'Alzira prop de 200 persones
Línial de verdures pràcticament buït ahir a les 20 hores

Un dels cèntrics supermercats d’Alzira es trobava a les 9 del matí completament abarrotat de clients que, majoritàriament, omplien a tope els carros de vívers com si fora l’últim dia que obria.

Carros plens, sobre tot, de botelles d’aigua, de safates de carn i de paper higiènic, este últim per cert esgotat en mitja hora, fent gala d’una psicosi que deriva en una gran irresponsabilitat i insolidaritat.

Irresponsabilitat, perquè si les autoritats sanitàries han tancat teatres, col.legis, instal.lacions esportives, cases de cultura, i fins i tot ajornat les falles, per evitar aglomeracions que afavorixen el contagi del coronavirus, resulta que en els supermercats es veuen obligats a fer llargues cues i per tant a permanèixer junts en poc espai i durant molts minuts.

D’esta forma no farem altra cosa que allargar en el temps les dràstiques mesures i la tornada a la tan desitjada normalitat.

Dic també insolidaritat perquè la compra compulsiva de vívers, una dona havia acumulat 8 o 10 safates de carn, deixa a altres veïns de la ciutat, sense el mínim suministre per poder alimentar-se com cal. Anit una clienta no trobava ni llegums ni verdures, ni la majoria d’aliments bàsics per poder fer menjars amb un mínim de qualitat.

El suministrament està garantit, segons ha manifestat mès d’un directiu empresarial del sector i per tant cal adquirir sols els aliments que realment necessitem sense deixar-se dur pel pànic.

Cal ser responsables i solidaris, i seguir, resignadament però al peu de la lletra, les directrius de Sanitat, perquè com deia l’altre dia l’alcalde d’Alzira als fallers «la situació és molt més complicada del que pensem».

Xavier Espanya / Riberaexpress