Vicent Rodriguez (Crespo):» Els més perjudicats som els pirotècnics»

0
319
Mascletà de la Pirotècnia Crespo d'Alzira a la Plaça del Regne

El gerent de la Pirotècnia Crespo, Vicent Rodriguez, considera que els pirotècnics «som els més perjudicats per la suspensió de les falles», donat que tenim tot el material emmagatzemat i encara no hem cobrat res». Rodriguez fa la comparació amb els artistes fallers que «ja han percebut pràcticament la totalitat dels monuments, mentre a nosaltres ens paguen fins a 90 dies després».

El professional alzireny explica a Riberaexpress que li han quedat pendent un total de set mascletaes a Alzira, Vilanova de Castelló, Guadassuar, La Pobla Llarga i Carcaixent, «a més de l’encesa de 50 falles i tots els trons de les despertaes». Al menys es consola d’haver disparat la última mascletà de València, «la va disparar el meu fill que és un màquina» diu satisfet el veterà pirotècnic.

L’endarreriment faller li produirà un considerable problema econòmic; «els set treblladors que tinc me costen 21.000 euros mensuals i si tarden quatre mesos en celebrar-se pujarà a un total de 84.000€ amb les casetes a tope de material» advertix.

Rodriguez recorda que el sector no alça el cap des de l’any 2008, quan començà la crisi econòmica; «moltes pirotècnics i algunes de prestigi como Brunchú i el Portuguçes entre altres no han aguantat» i és que castells que abans es pagàven a 5.000 o 6.000 euros, «ara te diuen tenim 1.000€ i fes el que pugues i si intentes pujar cent eurets te contesten que l’ajuntament està endeudat, a este pas no sè com acabarem, costarà despedir algún treballador».

Però tot seguit el reconegut pirotècnic alzireny comenta una de les converses que sol mantindre amb el seu fill respecte al futur de l’empresa; «no te calfes el cap mentre tinga,m per a menjar, avant el carro».

Vicent repetix «a nosaltres la suspensió ens afecta al 100%, el més afectats som els pirotècnics».