Les falles s’hagueren mullat cas de plantar-les

0
429
Mapa de l'oratge previst per al pròxim dilluns dia 15. Imatge de Bernardo González

Després d’estes temperatures tan agradables que continuaran demà dijous, tindrem un canvi RADICAL en les condicions meteorològiques. Entre el divendres 13 i diumenge 15 es produiran els primers canvis. Temperatures en descens i augment de la nuvolositat, i fins i tot podrien aparéixer els primers ruixats de caràcter dèbil, que seran molt aïllats. Res destacable amb un ambient més fresc i humit.

Gota freda per al dilluns

Ja per a l’inici de la setmana vinent el temps tendirà a complicar-se més amb l’entrada d’una profunda vaguada que el diumenge 15 entrarà pel nord-oest de la Península Ibèrica com es pot veure en el model adjunt. El dilluns dia 16 derivarà en la formació d’una DANA o gota freda que afectarà la nostra Comunitat durant la primera meitat de la setmana pròxima.

Encara és prompte per a donar més detalls però en principi, si els models no varien molt, el dilluns 16 i dimarts 17 les precipitacions fortes afectarien la meitat nord del nostre territori, si bé aquestes situacions cal esperar unes 48 hores per a poder precisar millor la localització i intensitat d’aquestes pluges.

Cal estar atents als possibles canvis, ja que la posició final serà la que puga inestabilizar mes o menys la nostra zona.

Bernardo González