La JLF d’Alzira decidirà al marge de València les dades per celebrar les falles 2020

0
677
Un moment de la reunió dels fallers amb les autoritats locals a l'Ajuntament
L’alcalde Diego Gómez junt al regidor de Festes Xavier Pérez, a més de les regidores Isabel Aguilar i Gemma Alós junt el regidor Enrique Montalvá

«La JLF té autonomia per decidir si es fan les falles, quan i en quines circunstàncies a partir de l’autoritació del Ministeri de Sanitat», així de clar s’ha pronunciat l’alcalde d’Alzira Diego Gómez davant més d’un centenar de fallers en la reunió celebrada esta nit a l’Ajuntament, arran l’ajornament de la festa fallera pel coronavirus.

El problema més debatut durant la reunió ha estat la situació dels monuments que deuran estar guardats en algun local durant els mesos de la suspensió. A este respecte els presidents de les comissions afectades presentaran el més prompte possible una relació d’aquelles falles que no tinguen la corresponent instal.lació per guardar-les.

En este aspecte la primera autoritat local ha nomenat que algun empresari «ha oferit les seues naus», així com ha comentat la possibilitat de concedir ajudes per a pagar els corresponents lloguers.

A més els fallers han mostrat la seua preocupació davant les possibles reclamacions per incompliment dels contractes relatives a les carpes i xarangues, entre altres. Gómez ha oferit l’assessorament jurídic municipal encara que els ha tranquilitzat, «entenem que les falles no tenen cap responsabilitat en haver-se dictat un decret que ha suspés la festa».

Crack econòmic

Respecte a les activitats als casals durant la setmana fallera ajornada, l’alcalde ha explicat que «no s’autoritzaran festes al carrer, encara que sí podran celebrar reunions i sopars a l’interior dels casals», després d’apelar a la seua responsabilitat.

Per Gómez esta suspensió suposa «més un crack econòmic que festiu» donat que el pressupost faller «coincidix més o menys amb el de l’Ajuntament» que supera els 40 milions d’euros.

Dos presidents han apostat per donar per acabat este exercici, proposta que no agrada a la JLF, en este aspecte el seu president Jaume Bohigues ha advertit que «tenim temps per pendre una decissió». Els defensors de celebrar les falles 2020 quan passe el perill del coronavirus argumenten que en este cas perdien els artistes, els hostelers, les floristeries i en definitiva tots perquè no podrien recuperar les pèrdues que pel moment son provisionals.