Ivan Parra: «Demà tindré que donar de baixa als treballadors»

0
707
El Germans Parra
El president d’Albuixarres Fernando Iñigo amb les falleres majors Tara Grimaldos i Clara Garci-Caballero durant la presentació de l’esbós del monument

L’ajornament de les falles també port de cap als seus artistes als que ha pillat per sorpresa, quan en el cas d’Alzira estaven donant els últims retocs abans de traure els monuments al carrer. «A partir de demà vaig a donar de baixa als dos treballadors que tenim perquè ja no podem fer res, el divendres anavem a començar la plantà en la Plaça Major» manifesta l’artista alzireny Ivan Parra.

Els Germans Parra han fet, enguany, també els monuments de Sants Patrons, la infantil de Plaça Alacant i altra falla en Suïsa «que està pel moment en l’aire».

Tres mesos sense ingressos

Al voltant de la problemàtica dels monuments durant el temps de l’ajornament, Parra comenta que «les comissions falleres se les han d’emportar perquè ja estan pagades i en el meu cas no vull tindre-les emmagatzemades donat que si els passa alguna cosa som nosaltres els responsables».

En un exercici normal els artistes, amb les seues respectives plantilles, agafen vacances el 20 de març i tornen en maig per a fer els monuments del següent exercici, però «ara no sé que farem perquè anem a estar al menys tres mesos sense ingressos».

Lloguer per al monument

D’altra banda els presidents de les comissions busquen la solució més adient per guardar els ninots durant el temps d’ajornament. Així Fernando Iñigo màxim dirigent de la falla Albuixarres-Camí Fondo negocia amb l’artista Rafa Vayá mantindre el monument en la seua nau; «tenim clar que la falla s’ha de fer càrrec del lloguer, i si no pot quedar-se el monument en el taller on s’ha construït buscarem altra nau».

Reconeix que tots els fallers i «sobre tot les falleres majors es troben prou deprimides» i espera saber si el cap de setmana pròxim o el dia de Sant Josep «podem fer algun dinar i sopar al casal, perquè el contrari seria massa dur i extremat».

La suspensió ha pillat per sorpresa al món faller que es troba desconcertat davant la decissió presa pel ministeri de Sanitat a poques hores de començar les falles 2020.

Riberaexpress