La Malva d’Alzira primer premi de Llibret de la Comunitat Valenciana 2020

0
504

La falla Plaça La Malva d’Alzira ha guanyat el Primer Premi de Llibret de la Comunitat Valenciana, en una classificació que té a quatre llibrets més de la comarca entre els deu primers; la falla Xúquer de Sueca (4), El Canet (6) i Raval Sant Agustí (8) les dos de Cullera i El Mercat d’Alzira en novena posició.

També es troben entre els destacats, el llibret d’Albuixarres-Camí Fondo (13) d’Alzira, Taüt de Cullera (18), Plaça del Cid d’Algemesí (20) i Plaça del Forn d’Alzira (23).

La Malva es troba més que satisfeta per guanyar, per novena ocasió, este important guardó i felicita   

El Tro d’Avís de la Malva titolat «El Musel de Destrellats»

al director del «Museu de Destrellats» José Manuel Rubio, així com a Alba i Josep A. Fluixà, a més de Miguel Àngel Martínez, Isabel Pellicer, Santi Sancho, Enrique Furió i a cadascú dels qui han escrit o participat al Tro d’avís.

Alba Fluixà explicà així el contingut del que ara ha sigut elegit millor contingut dels llibrets  fallers el dia de la presentació;  «així com en els últims anys el Tro d’avís havia sigut un espectacle de monòlegs, una gala televisiva, una campanya de promoció del valencià o un congrés sobre sostenibilitat, enguany s’ha metamorfosejat en un museu, concretament en un Museu de Destrellats, que com qualservol museu «està dividit en sales que s’han d’anar recorrent».

Per la seua part l’Ajuntament d’Alzira ha «felicitat a tots els participants pel treball que fan per incrementar cada any la qualitat del llibret» i ha donat l’enhorabona a les comissions premiades” mitjançant l’alcalde de la ciutat Diego Gómez.

Este matí la Direcció General de Política lingüística ha comunicat als guanyadors i al consistori alzireny els premis i ha fet oficial la invitació a l’acte de lliurament al que assistirà el conseller d’Educació Vicent Marzá i que tindrà lloc a l’Auditori del Palau de les Arts Reina Sofia el pròxim divendres 13 de març a partir de les 16 hores. Per la seua part l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, junt al regidor de festes, Xavi Pérez han confirmat també l’assistència a l’acte de lliurament.

Des de la Conselleria, el director General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, ha volgut animar a continuar participant d’estos premis per a continuar col·laborant en la normalització de l’ús del valencià en l’àmbit festiu.