Ajornades les falles de València, Alzira i la comarca pel coronavirus

0
420

La Generalitat Valenciana, ha decidit suspendre i ajornar les festes de les Falles i de la Magdalena. La decisió ha vingut determinada pel temor a l’extensió del coronavirus en dos esdeveniments que concentren a centenars de milers de persones arribades des d’altres llocs d’Espanya, també des de zones de risc, des de demà i fins el pròxim dia 19. L’anunci l’ha realitzat el president Ximo Puig després de mantindre una reunió amb diversos dels seus consellers i amb representants de les corporacions municipals de totes dues ciutats.

Reunió d’urgència del govern d’Alzira

L’alcalde d’Alzira Diego Gómez ha confirmat a Riberaexpress, que les falles d’Alzira també estan ajornades, «és una situació delicada, però entenem que la salut dels veïns és lo primer».  A primera hora del matí d’este dimecres està prevista una reunió dels membres de l’equip de govern i dels tècnics municipals.

El president ha assenyalat que “la responsabilitat és la nostra obligació, i més quan s’està en risc la salut pública”. Per això ha assenyalat que “hem *acorado seguint la instrucció ajornar la celebració de les falles i la magdalena”. Decisió que s’ha adoptat, ha afegit, per les recomanacions del Ministeri de Sanitat. “En aquests moments del que es tracta és de minimitzar els elements de risc com les aglomeracions humanes de persones procedents de persones d’altres llocs més afectats”.