L’Alcúdia es plena de música i colors pel 8M

0
332
L'Àgora jove va acollir el sopar de la Dona, amb Homenatge a les Músiques de la Filharmònica Alcudiana

L’Alcúdia es plena de música i colors pel 8M

Un sopar en reconeixement a les dones que han passat per la Filharmònica Alcudiana i un mural per la igualtat foren els actes centrals de la Setmana de la Dona 2020

Este cap de setmana tenien lloc a l’Alcúdia els actes principals de la Setmana de la Dona, una iniciativa posada en marxa per part de l’Ajuntament en la que s’anaven realitzant actuacions des del dilluns 2 i que tancaven ahir amb la celebració del 8 de març.

Un dels actes centrals d’enguany ha sigut la recuperació del sopar de la Dona, un acte que es feia a l’Alcúdia en què es tractava de retre homenatge a algun col·lectiu de dones del poble. Per a començar de nou amb esta tradició, l’homenatge d’enguany s’ha fet a totes les dones músiques que han participat en la Banda de la Filharmònica Alcudiana, l’ànima musical del poble des de fa 175 anys. Encara que l’aniversari de la Banda va ser el 2019, encara no s’ha posat el punt final a les celebracions, ja que queda pendent la presentació del llibre que ha preparat la junta de l’associació.

La nit del dissabte l’Àgora jove es va vestir de gala per rebre a les vora 200 persones, entre homenatjades i acompanyats, que es reuniren per agrair a eixes músiques de la banda la seua labor, l’esforç en els anys d’estudi i la seua dedicació. La primera dona que va formar part de la Filharmònica Alcudiana ho va fer el 1973, i va ser l’única membre fins que un altre grup de dones es va apuntar 4 anys després. La col·laboració de les músiques amb la Filharmònica va anar en augment, fins a aplegar al punt en què hui en dia les dones formen el 44% de la banda.

L’altre acte que ha marcat el cap de setmana ha sigut la inauguració del Mural per la Igualtat. Dissabte de matí, després de l’esmorzar popular, la regidora d’Igualtat, acompanyada de diferents membres de la corporació, acudí a la façana de la Biblioteca Municipal, on l’artista DEIH havia sigut l’encarregat de pintar el graffiti. Baix el lema «Conquerim el nostre espai», el mural mostra una astronauta llevant-se el casc, molt en l’estil del graffiter. Eixe matí DEIH es va encarregar de rematar la seua creació, afegint a un costat la inscripció «Dia de la Dona 2020».

Abans d’això, divendres de matí, es va instal·lar un photocall a les portes del Mercat Municipal on la regidora d’Igualtat, Maria José Retamino, anava repartint cartells i animant a la gent a fer-se una foto en favor de la Igualtat, aconseguint que més de 100 persones participaren a la iniciativa.

El cap de setmana finalitzava ahir de matí amb una trobada de boixets i amb l’organització d’un autobús gratuït que viatjava fins a València perquè tot el món poguera participar en la manifestació multitudinària del 8M.