La superlluna de hui és un 14% més gran i un 30% més intensa

0
299
La superlluna vista esta nit des d'Alzira

La segona lluna del perigeu de l’any, coneguda popularment com superlluna, il·lumina aquesta nit el cel a partir de les 18.48 hores, segons l’Observatori Astronòmic Nacional (OAN), amb una aparença lleugerament major -fins a un 14%- de l’habitual i una lluentor un 30% més intens.

El fet que l’òrbita de la Lluna siga el·líptica fa que existisca un punt en què el satèl·lit queda a una distància màxima de la Terra -406.000 quilòmetres- i un altre en el qual queda a una distància mínima -356.000 quilòmetres-, coneguts com a apogeu i perigeu, respectivament, i en aquest cas el perigeu lunar es produirà a les 7.33 hores del dia 10, afig el OAN.

La superlluna de març es podrà contemplar en tota Espanya, encara que els cels «una mica embullats» en la meitat nord de la península «poden desdibuixar la seua silueta», ha subratllat a Efe Rubén del Camp, portaveu de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

EFE