El jutjat nº3 d’Alzira obri diligències pel possible assassinat d’una dona a Vva. de Castelló

0
382
Seu del jutjat n3 d'Alzira amb competències sobre la violència de génere

Un home ha matat a la seua parella Mónica Espínola de 38 anys, natural de Canals amb un tret al cap en Vilanova de Castelló, en el que, sembla un possible cas de violència masclista, segons han assenyalat aquest dilluns fonts de la investigació. L’Ajuntament de Canals ha decretat dos dies de dol per la mort de Mónica.

Agents de la Guàrdia Civil han detingut a la parella de la víctima, un home que ha afirmat que el tret que va causar la mort de la dona s’havia produït de manera accidental, mentre netejava una arma de foc. El Jutjat de Primera Instància i Instrucció 1 d’Alzira, en funcions de guàrdia, va acordar el mateix dissabte l’ingrés a la presó provisional, comunicada i sense fiança del detingut.

Jutjat nº 3 d’Alzira competent en violència de génere

La causa està oberta per un delicte d’homicidi, sense perjudici d’ulterior qualificació. La magistrada s’ha inhibit ja de les diligències en favor del Jutjat de Primera Instància i Instrucció 3 d’Alzira, amb competències en matèria de violència sobre la dona en aquest partit judicial. No consten en la parella antecedents per maltractaments, apunten fonts de la investigació.

El succés es va produir el divendres a la nit i la víctima, una dona d’uns 37 anys, va ser traslladada a l’Hospital La Fe de València, on va morir aquest diumenge. La morta tenia dos fills menors d’una relació anterior, ha explicat la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, qui ha afegit que l’home detingut és més jove que la víctima encara que no ha precisat l’edat.

De confirmar-se, aquest assassinat elevaria el nombre de dones mortes per violència masclista a Espanya a 15 en 2020 i a 1.048 des que existeixen registres oficials, en 2003, segons l’estadística de la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere. Seria el segon cas mortal a la Comunitat Valenciana en el que va d’any.