Cancela Events de Sueca guanya el IV Concurs Nacional d’Espardenyà d’Alzira

0
382
Els restauradors de Cancela Events, Bonaire i Val i 15 en el pòdium de la IV edició
Les millors espardenyaes locals de la falla Sants Patrons, dels Moros d’Alborxí i Nou Mercat
Premiats i participants amb les autoritats locals i membres del jurat

El restaurant Cancela Events de Sueca (3.000€) ha sigut el brillant guanyador del IV Concurs Nacional d’Espardenyà «Francisco J. Garcia» celebrat hui a Alzira amb un total de 26 participants.

La segona millor espardenyà ha estat cuinada pel Restaurant Bonaire d’El Palmar (1.500€), mentre que la tercera més bona ha sigut la del restaurant Val i 15 d’Alginet (1.000€).

Pel que fa al concurs local l’espardenyà guanyadora ha sigut cuinada per la falla Sants Patrons d’Alzira (300€). La segona l’ha elaborat la comparsa Moros Alborxí (200€) i la tercera Nou Mercat d’Algemesí (100€).

L’alcalde d’Alzira Diego Gómez, el regidor de Festes Xavier Pérez, el president de la Fira Gastronòmica de l’Alcúdia Lluís Ribera i restauradors com Mariano Clemente han lliurat els premis.

Amb la celebració d’este concurs Alzira ha viscut una festa gastronòmica en la que els nombrosos assistents han esgotat les 2.000 racions cuinades.

La capital de la comarca ha gaudit d’un matí festiu en què la ciutadania van poder visitar els cuiners participants i conèixer el procés d’elaboració d’esta recepta, passar pel photocall instal:lat junt a les muralles i assistir a la gravació d’un programa de televisió nacional. L’alzireny Tomàs Blay, de Ca Tomàs, guanyador de la passada edició del concurs, va ser l’encarregat de cuinar al plató exterior de Canal Cocina una Espardenyà 2.0, una versió més moderna d’este plat, que donarà a conèixer Alzira i la nostra gastronomia a tota Espanya.