El secret de les carabasses i dels bunyols d’Adela

0
421
Adela hui amb els seus exquisits bunyols
Un dels secrets es troba en les carabasses que cultiva a la Murta
La qui els prova repetix

La matèria prima és molt important a l’hora de fer un bon bunyol encara que hi han altres secretets amagats darrere d’este producte gastronòmic tan tradicional de les falles.

Així Mª Adela Casesnoves, que porta 9 anys venent bunyols a l’avinguda Sants Patrons d’Alzira, aprofita les carabasses que cultiva el seu home a la Murta. «Perquè un bunyol siga bó la carabassa ha de ser de qualitat» comenta Adela mentre no para d’amassar la pasta en la seua cèntrica caseta. Unes carabasses, segons ha confesat a Riberaexpress, les retira el rec 15 dies abans de collir-les «perquè així estan més dolces».

Oli a 200º i dits mullats

Però hi han més condicionants perquè isquen ben bons; per fer la massa cal barrejar bé la carabassa amb la farina i el rent «tens que mimar-los» diu Adela que utilitza, al peu de la lletra, la mateixa recepta que li va ensenyar sa mare. Moltes clientes li pregunten «qué fas per a qué puje la massa» i ella contesta que el fred és el seu principal enemic. A més l’oli ha d’estar en el seu punt «al voltant de 200 graus» a l’olla. I ja quan pesiga la massa per fer el bunyol aconsella «els dits tens que tindrel,s mulladets en aigua, i la pasta la tens que llevar dels dits» afegix.

A Adela no li importa matinar durant la festa fallera; a les 7 del matí ja està en la caseta per oferir als alzirenys i visitants este producte típic de la carabassa que va molt unit a la festa de Sant Josep.

«La gent que els prova repetix», assegura esta experta bunyolera que els elabora «amb molta il.lusió per mantindre la tradició, perquè no es pega la cultura gastronòmica valenciana, donat que és el nostre dolç més tradicional de les falles».

Riberaexpress