Alzira celebra el Dia Internacional pels Drets de les Dones

0
538
Dones participants en l'acte celebrat davant l'ajuntament d'Alzira
L’alcalde Diego Gómez i membres de la corporació durant l’acte

La plaça del Carbó ha acollit este migdia l’acte homenatge del Dia Internacional pels Drets de les Dones. L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez ha encetat l’acte agraint l’assistència dels alzirenys i alzirenyes i parlant de la esta fita a la història pels drets aconseguits. “La lluita pels drets de les dones comença a créixer i a expandir-se. Cada vegada són més les dones i homes que justifiquen esta lluita com la seua pròpia i reconeixen el feminisme com el moviment que ha d’agrupar a tots els sectors socials. Així i tot, encara queda molta feina a fer, queda desigualtat, sostre de vidre, limitacions professionals, micromasclismes i la violència de gènere, i hem de seguir treballant”.

 

A continuació, l’alcalde ha donat pas a la regidora d’Igualtat, Marina Mir, i la regidora de Joventut i Cooperació Leticia Piquer, que han llegit la Moció aprovada pel Ple de l’Ajuntament d’Alzira, en la qual s’aprova continuar treballant en polítiques d’igualtat, contra la violència masclista i l’equiparació salarial entre homes i dones.

 

A l’acte també han participat l’Associació Unió per les Pensions, que ha fet el seu parlament en favor de la lluita feminista. A més, han instat els assistents a acudir a l’acte que tindrà lloc el diumenge 8 de març a les 11.30 a la plaça Major de la ciutat. Es tracta d’una concentració convocada pel col·lectiu 8M d’Alzira que agrupa diverses associacions de la ciutat.

 

Els assistents han gaudit de l’actuació musical d’Irene Medan Sifre, acompanyada a la guitarra per Lucas Ibáñez Peris, que han interpretat dos peces musicals, Cançó de Camí, poema de Maria Mercé Marçal, i Yo no soy esa, de Mari Trini.

 

A este acte se suma també l’acte que va tindre lloc el passat dimecres en què es va atorgar la Insígnia d’Igualtat a l’alzirenya Mónica Carrió. La Insígnia d’Igualtat d’este Ajuntament és una distinció que es concedix amb motiu del 8 de març, Dia Internacional pels Drets de les Dones, com a reconeixement a una dona, un home, una entitat o una institució que per la seua trajectòria s’haja distingit pel foment de la igualtat de dones i hòmens, per la lluita contra les discriminacions per motiu de sexe i fer efectiva la igualtat, per promoure la participació de les dones en qualsevol àmbit, per la seua significativa aportació en l’erradicació dels estereotips sexistes; en definitiva, per haver contribuït de manera destacada a la construcció d’un món més igualitari.