Alzira dedica enguany el concurs de mascletaes al seu impulsor José Luis Rojas

0
667
José Ljuis Rojas amb Carmen Martin i Mª José Boluda
El pirotècnics participants en el Concurs de Mascletaes este matí a l’Ajuntament d’Alzira

Hui s’ha celebrat la presentació del VII Concurs Nacional de Mascletaes d’Alzira que se celebrarà del 13 al 19 de març a la Plaça del Regne i la signatura dels contractes amb els pirotècnics. A l’acte han assistit el Regidor de Festes Xavi Pérez, el Vicepresident de Pirotècnia de Junta Local Fallera, Fernando Rodríguez i Alfredo Garés, Vicepresident Jurídic i Incidències.

L’exercici de 2020 ha suposat un canvi en el funcionament d’este certamen, ja que l’Ajuntament ha donat suport a este concurs assegurant una partida pressupostària anual de 18.000 euros per a portar-lo a terme. D’esta manera, el nombre de mascletaes serà el mateix cada any. “Estem davant d’un dels esdeveniments més importants de les Falles de la capital de la Ribera Alta, i per això des de la regidoria de festes hem assumit el compromís de blindar el concurs i d’afavorir els espectacles pirotècnics també en altres actes festers” ha assegurat Xavi Pérez, Regidor de Festes.

Enguany com a novetat el concurs ret homenatge a la figura de José Luis Rojas i Crespo, membre de la Junta Local Fallera molt vinculat a la pirotècnia en el passat. Segons ha explicat Fernando el Vicepresident de pirotècnia, “des de la Junta Local, s’ha treballat constantment per a augmentar la qualitat d’este concurs que és reclam per als que venen a visitar-nos tant de la ciutat com de la resta de la comarca”.

Entre 40 i 90 kg

L’acte ha acabat amb la formalització de la signatura dels contractes amb els diferents pirotècnics que es presenten al concurs. Tots ells dispararan entre 40 i 90 quilos de pólvora amb foc aeri per a atraure a milers de persones a la plaça del Regne i l’avinguda Sants Patrons.

Pirotecnies participants

Divendres 13: Dragons, Villena

Dissabte 14: Nadal Martí, L’Olleria

Diumenge 15: Zarzoso, Altura

Dilluns 16: Hermanos Sirvent, Alacant

Dimarts 17: Crespo, Alzira

Dimecres 18: Pirotecnia Valenciana, Llanera de Ranes

Dijous 19: Zarzoso, Altura