Alzira redactarà enguany el projecte de desdoblament del carril que connectarà amb el Pont de Mc Donalds

0
390
El vial en direcció al Suñer Picó que naix a la rotonda de les Fulles serà de doble direcció
La connexió amb el pont de Mc Donalds es farà per esta parcel.la
Vial d’un sentit de circulació que està previst desdoblar

Els tècnics municipals de l’àrea urbanística redactaran enguany el projecte de desdoblament del carril que circumvala la zona comercial de Carrefour per la part de darrere i que conduix a l’estadi Luis Suñer Picó. Este vial, que actualment és sol d’un sentit de circulació, connectarà directament amb el pont de Mc Donalds, per tal d’evitar la rotonda de les Fulles que es col.lapsa, a diari, sobre tot a les hores punta.

L’ajuntament d’Alzira preten, d’esta forma agilitzar l’eixida tant dels vehicles que visiten esta àreal comercial, com els procedents del polígon de la carretera d’Albalat, on connectaria en la rotonda de la Guitarra, que es dirigisquen cap Algemesí o cap a València per la CV-50.

Una rotonda davant el Suñer Picó

L’alcalde Diego Gómez ha manifestat a Riberaexpress que «a hores d’ara este projecte es troba en fase d’estudi», tot i que «la intenció del govern local és la de redactar-lo enguany», iniciativa urbanística comptarà amb una rotonda que es construirà davant, tot just, de l’estadi on juga la UD Alzira.

Gómez demanarà el suport de l’IVACE, entitat de la conselleria d’Economia «perquè subvenciona l’accessibilitat dels polígons industrials», així com també el de la Diputació de València per tal de finançar este projecte que tindrà un pressupost pròxim al mig milió d’euros.

Pont sobre el Xúquer

La primera autoritat local confia en enllestir-lo prompte per pal.liar els actuals embussos de trànsit, aprofitant que el vial és de titularitat municipal i que requeriria «d’unes mínimes expropiacions» per poder executar-lo.

La solució total a este accés nord passa per construir un pont sobre el Xúquer a l’altura de la ITV, però esta costosa infraestructura que deuria fer front la Generalitat, va endarrerint-se, any rere any, per falta de consignació pressupostària.

Fa dos anys, quan visità Alzira la consellera d’Obres Públiques, Maria José Salvador, ja va manifestar que el pont no es faria durant l’anterior legislatura. Ara el titular d’esta conselleria és el carcaixentí, Arcadi España, que, fins ara, no ha visitat la capital de la Ribera.

Riberaexpress