Mónica Carrió, la campiona de la Igualtat

0
577
Mónica Carrió s'ha emocionat durant el seu discurs d'agraïment
Mónica Carrió amb l’alcalde Diego Gómez i la regidora de Polítiques d’Igualtat Marina Mir
Mónica acompanyada per tota la seua família

L’alcalde, Diego Gómez, ha lliurat esta vesprada la Insígnia d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alzira a l’esportista, Mónica Carrió Esteban, per promoure la participació de les dones en l’àmbit esportiu, concretament en l’halterofília on va ser campiona d’Europa i del Món en la seua categoria.

La Insígnia d’Igualtat d’este Ajuntament és una distinció que es concedix amb motiu del 8 de març, Dia Internacional pels Drets de les Dones, com a reconeixement a una dona, un home, una entitat o una institució que per la seua trajectòria s’haja distingit pel foment de la igualtat de dones i hòmens, per la lluita contra les discriminacions per motiu de sexe i fer efectiva la igualtat, per promoure la participació de les dones en qualsevol àmbit, per la seua significativa aportació en l’erradicació dels estereotips sexistes; en definitiva, per haver contribuït de manera destacada a la construcció d’un món més igualitari.

Currículum
Campiona d’Espanya infantil i absoluta amb 16 anys, acumula una llarga llista de medalles i rècords any rere any. Campiona d’Europa i del Món, participà en els Jocs Olímpics de Sydney 2000, on quedà en 9é lloc, i tornà a ser campiona d’Espanya en arrancada i bronze en dos temps i total quan tornà a les competicions després de la seua maternitat.

Superada la seua dedicació exclusiva a l’esport i a l’alta competició, de nou opta per un camp professional masculinitzat en què la presència de les dones és minoritària i no ha sigut fins a les darreres dècades que les dones s’han pogut incorporar: actualment és policia nacional, des d’on desenvolupa, a més, programes preventius. Sense abandonar mai la pràctica esportiva, Mónica desplega la seua vocació per contribuir al benestar social dirigint-se principalment a la població més jove en el marc de programes d’inclusió social i foment de l’esport.