Més de 7.200 pacients es mediquen a la Ribera per previndre embòlies

0
247

1a Jornada d’Actualització en Trombosi i Tractament Anticoagulant

 

Un centenar de professionals debaten a l’Hospital d’Alzira sobre l’abordatge del pacient anticoagulat

 

Un centenar de professionals sanitaris s’han donat cita a l’Hospital Universitari de la Ribera per a debatre sobre l’abordatge i les complicacions que presenta el pacient anticoagulat, això és, aquella persona que ha de tractar-se amb fàrmacs perquè la sang no coagule amb facilitat i previndre, així, embòlies o trombosis.

 

Ho han fet en la 1a Jornada d’Actualització en Trombosi i Tractament Anticoagulant que ha organitzat el centre alcireny i que ha estat inaugurada per la Gerent del Departament de Salut de la Ribera, Dra. Liliana Fuster, i pel cap del Servei d’Hematologia i Hemoteràpia de l’Hospital d’Alzira, Dr. Rafael Lluch.

 

Es tracta de professionals d’Atenció Primària i Atenció Especialitzada i d’especialitats tan diverses com la Cardiologia, la Medicina Intensiva, la Cirurgia Vascular, la Medicina Interna, l’Oncologia i la Geriatria.

 

Segons el Dr. Lluch, “l’objectiu d’esta Jornada no és un altre que el d’oferir a esta mena de pacient un abordatge multidisciplinari i coordinat, sabent preveure, evitar i tractar qualsevol complicació que puga presentar per les característiques de la seua sang, especialment el risc d’hemorràgia”.

 

Cal destacar que la comarca de la Ribera compta amb més de 7.200 pacients que han de prendre tractament anticoagulant oral. “En els últims anys, no només ha crescut notablement el nombre de pacients anticoagulats, sinó també la complexitat del seu abordatge, degut bàsicament a la major longevitat i a com esta influeix en l’augment del risc cardiovascular entre la població, sent la fibril·lació auricular i la trombosi venosa les causes més freqüents d’anticoagulació”, ha assenyalat el Dr. Lluch.

 

Així, en els últims nou anys ha augmentat un 50% el nombre de consultes ateses a l’Hospital de la Ribera amb esta mena de pacients, passant de més de 42.000 visites ateses en 2010 a 63.200 visites ateses en 2019.