Glòria també deteriorà la torre gòtica de la Plaça del Sufragi d’Alzira

0
346
L'espadanya i el pinacle afegit a la torre corren perill de despreniments
Els voltants de la torre gòtica han sigut vallats per l’ajuntament

La torre gòtica de la Plaça del Sufragi d’Alzira, ha patit un nou deteriorament arran el pas del temporal Glòria que li ha afectat a l’espadanya especialment. Així els tècnics municipals han vallat la seua àrea d’influència sobre tot pensant en l’acumulació de fallers i falleres prevista per a este dissabte amb motiu de la Crida.

La torre, que tenia un objectiu defensiu i era de caràcter civil, va ser construïda al segle XIII tot just en l’epoca de Jaume I. Al segle XX l’esglèsia la va inscriure al seu nom afegint-la al temple de la parròquia de Santa Caterina.

A la part alta de la torre es  va afegir una espadanya i un cos de campanes, zona que és la que corre perill de patir despreniments arran d’uns clavills apareguts després dels forts vents i precipitacions del tamporal Glòria.

Presenta una lleu inclinació i al seus voltants es trobava l’ermita del Sufragi i el cementeri de l’antiga Illa del Xúquer.