Alzira obri la Festa de l’Espardenyà a les associacions locals

0
626
Presentació con IV Concurs de l'Espardenyà amb Miquel Font, Xavier Pérez i Diego Gómez
El regidors Xvier Pérez i Sara Garés este migdia davant una espardenyà al Mercat d’Abastos

Alzira busca la millor espardenyà, en la quarta edició del concurs gastronòmic

25 restaurants valencians i un català participants en el IV Concurs Nacional

Un total de 26 restaurants participaran en la quarta edició del Concurs Nacional d’Espardenyà Valenciana Francisco José García, que se celebrarà a Alzira el pròxim 8 de març des de les 10 del matí a la plaça del Regne, organitzat conjuntament per la Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Alzira i Tus Noticias de la Ribera.

 

Hui s’ha presentat en roda de premsa esta edició del concurs que, per primera vegada es planteja com a la Festa de l’Espardenyà Valenciana. A l’acte han assistit l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, el regidor de Festes, Xavi Pérez, i representants de TNR. Enguany es pretén convertir este esdeveniment gastronòmic en una festa que inclou el IV Concurs Nacional, i que també s’obri a la participació popular.

5.500€ en premis

Pel que fa al concurs, es tracta del certamen gastronòmic valencià més ben dotat en premis. Es repartiran un total de 5.500 euros en premis. El primer premi, patrocinat per l’Ajuntament d’Alzira, serà de 3.000 euros, el segon de 1.500 euros i el tercer premi de 1.000 euros. El jurat estarà format per reconeguts professionals de la gastronomia, importants cuiners, finalistes de concursos nacionals de cuina o restauradors.

 

“Pretenem que este esdeveniment siga una festa popular, que comptarà amb la participació d’Alzira Ràdio i on la ciutadania alzirenya puga participar, visitant els diferents cuiners i tastant les 2.000 racions que es repartiran de manera gratuïta. També diverses falles i associacions cuinaran la seua espardenyà a la plaça del Mercat”, ha comentat l’alcalde, Diego Gómez. A més, ha afegit: “Fa 4 anys que posem en valor este plat típic i la figura de Francisco José García.”

Com es va anunciar l’any passat, enguany el concurs ha estat present en Fitur, en Gastrónoma i està ultimant-se l’assistència al menjador del Congrés dels Diputats per segon any.

La projecció del concurs és evident, enguany comptem amb la confirmació d’assistència el proper cap de setmana del Canal Cocina, que estarà des de dissabte a Alzira elaborant un reportatge complet d’este plat típic i diumenge cuinarà la seua pròpia espardenyà.

Participants

Ja hi ha 8 associacions confirmades per a participar en esta festa: la Filà dels Creuats Riberencs, les falles d’El Mercat, La Gallera, Plaça Major, Sants Patrons o Nou Mercat d’Algemesí entre altres. Encara que no participen en el concurs, sí que rebran els productes i materials necessaris per a cuinar la seua espardenyà i fer festa al voltant de la nostra gastronomia.

 

Els establiments seleccionats per a participar al IV Concurs Nacional d’Espardenyà Francisco José García són:

Ca Agustí (Sueca)
Picanterra (Cullera)
Val i 15 (Alginet)
L’Alfàbega (Alginet)
L’Alqueria del Pou (València)
Miguel y Juani (l’Alcúdia)
Bon Aire (el Palmar)
La Granja (Sueca)
Gambrinus (Setaigües)
Hotel Lluna (Alzira)
Honoo ( València)
Tastem (València)

Mesón Tous (Tous)
Avd. 2.0 (Massamagrell)
L’Espardenyot (Carcaixent)
Ros Estudio (Llombai)
Sandra (València)
La Orza (Xiva)
Bon Estar (València)
Sequial 2.0 (Sueca)
La Visteta (Barx)
Arnadí (Alzira)
Eventos Cancela (Sueca)
Grupo Xàtiva (Barcelona)
El Flote (Castelló)
La Càbila (València)