Un malalt es troba aïllat en una habitació de l’Hospital d’Alzira

0
1183

Una persona es troba, a hores d’ara, aïllada en una habitació de l’Hospital de la Ribera en presentar una sintomatologia semblant a la del coronavirus.

Els síntomes han sigut detectats, al voltant de les 20 hores del dijous, mentre era atés pls facultatius d’Urgències. Tot seguit, en prevenció de possibles contagis precintaven les portes, de forma provisional, mentre els sanitaris trobaven una habitació lliure on finalment ha quedat internat i aïllat a l’espera que l’analítica confirme o desmentisca que es tracta del primer cas de coronavirus detectat a la comarca de la Ribera.

Al marge del possible cas d’Alzira, que està pendent del resultat de l’analìtica, la conse selleria de Sanitat ha confirmat que, pel moment, hi han 8 casos positius per coronavirus a la Comunitat Valenciana.

Casos lleus

La consellera Ana Barceló, ha remarcat que “tots els pacients tenen simptomatologia
lleu. Alguns d’ells, com els pacients de l’Hospital General de València o de l’Hospital Clínic, han sigut detectats “gràcies a les mesures que estableix el protocol de Salut Pública a partir de la detecció dels primers casos.
Com saben, el protocol estableix que, una vegada es confirma un positiu, s’enquesta
al seu entorn, s’informa i es valora. I, en el seu cas, s’actua”.
D’altra banda, Barceló ha insistit que, davant la confirmació d’aquests sis nous casos, “les vies de detecció i de protecció estan funcionant”. En aquesta línia, ha explicat que, d’acord amb el protocol aprovat aquesta mateixa vesprada pel Ministeri de Sanitat, “si els pacients que han donat positiu presenten una simptomatologia lleu i poden ser atesos en el seu domicili, és preferible que l’aïllament es produïsca en l’entorn més favorable pel malalt.

Per tant no es descarta que en els pròxims dies puguen ser traslladats a la seua casa amb totes les garanties de seguretat i d’atenció”.
La consellera ha volgut traslladar en tot moment la importància de “seguir les vies de comunicació oficials, la confiança en el nostre sistema de salut i, sobretot, el meu agraïment als professionals que estan duent a terme tota la labor de prevenció, detecció i atenció”.
Tota la informació actualitzada en: http://www.san.gva.es/coronavirus