Les novel.les de Vicent Usó i Clara-Simó protagonitzen la primavera de Bromera

0
173

L’editorial ha presentat també les novetats infantils i ha subratllat la dimensió internacional del seu catàleg, traduït a més de 20 idiomes

Aquest matí, el Café Rialto de València ha acollit la roda de premsa de Bromera per a presentar les novetats literàries més importants d’aquesta primavera.

 

El director literari de l’editorial, Gonçal López-Pampló, ha explicat que l’edició pòstuma d’El teu gust, la darrera novel·la d’Isabel-Clara Simó, ha representat un repte humà i professional per a l’editorial.

 

«Quan Isabel em va confiar el manuscrit, sabíem que teníem el temps en contra», explica López-Pampló, «però esperàvem que podria veure el llibre editat. No ha sigut així i ara el millor homenatge és garantir una bona edició que arribe com mereix al públic lector.»

 

La novel·la és un relat sobre l’amor, el sexe, l’art, la cultura i, en definitiva, sobre les passions que mouen les persones. Durant l’acte s’han repartit als assistents, en exclusiva, les galerades d’aquesta obra en la qual, amb el seu estil inconfusible, l’autora alcoiana obri de bat a bat les portes del seu món literari.

A la roda de premsa ha assistit també l’escriptor Vicent Usó per a presentar No sabràs el teu nom, guardonada amb el Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira. Amb aquesta obra, l’autor indaga sobre la identitat individual i col·lectiva, alhora que recorre el camí que va del testimoni a la ficció per abordar literàriament un dels temes més dolorosos de la nostra memòria recent: el robatori organitzat de criatures acabades de nàixer. «Per a mi, No sabràs el teu nom és la novel·la que més m’ha costat de madurar. Quan la realitat que vols ficcionar és tan dura i potent, el procés de creació es complica», explica Usó.

 

Cal afegir que Bromera manté el seu compromís amb les traduccions d’autors internacionals de prestigi. Així, el segell ha presentat també el darrer títol d’Hervé Le Corre, un escriptor que es postula com un nou mestre de la novel·la negra, a l’estil de Pierre Lemaitre. L’autor de Gossos i llops ens sorprén amb Sota les flames, un relat fosc i angoixant que retrata els darrers dies de la Comuna de París.

 

Finalment, López-Pampló ha traçat algunes de les línies mestres del segon semestre de 2020, entre les quals destaca la publicació de Benilluna, la novel·la pòstuma de Carme Miquel.

Literatura infantil i juvenil

 

Quant a la literatura infantil i juvenil, l’aposta més destacada de l’editorial per a aquesta primavera és Iaios, piranyes i altres històries, el nou títol de Rocio Bonilla. L’obra fa un homenatge als iaios i iaies a través de la història de Nico i el seu iaio Batiste. Cal recordar que els àlbums il·lustrats de Bonilla s’han traduït a més de vint idiomes i han conquerit a més de 500.000 lectors en tot el món. «Això demostra l’espenta de Bromera en l’àmbit internacional», ha remarcat López-Pampló, «un impuls que es mantindrà a pesar del canvi de dates de la fira de Bolonya, la més important del sector, com a conseqüència de la crisi del coronavirus».

 

A banda, López-Pampló ha anunciat que, durant el curs 2020-2021, se celebrarà el 30 aniversari de la col·lecció El Micalet Galàctic, clau en la formació literària de milers de xiquets i joves valencians, a més d’un aparador fonamental per l’escriptura i la il·lustració valenciana.

 

En l’àmbit de la literatura juvenil, Bromera publicarà una nova obra de Joanjo Garcia, Quan s’apague la llum, una novel·la juvenil que reflexiona al voltant de temes d’actualitat com l’ecologia, l’emergència climàtica o la responsabilitat de l’individu davant de la col·lectivitat.