Esgotades les mascaretes a les farmàcies d’Alzira pel coronavirus

0
533

Tot i no haver-se detectat cap cas de coronavirus a la Ribera, a Alzira la gent ha esgotat les mascaretes a les farmàcies, segons ha pogut comprovar Riberaexpress, davant el síndrome creat per esta nova grip. Una clienta preguntava, este dimarts, en una cèntrica farmàcia de la capital de la comarca, quan hi haurien de nou, però la farmacèutica no ha pogut precisar la data, «donat que depen de les fàbriques perquè s’han esgotat fins les que hi havien emmagatzemades».

La Consellleria de Sanitat ha confirmat aquesta nit el primer cas de coronavirus en la Comunitat Valenciana, un home que havia acudit a l’hospital La Plana, a Vila-real, amb símptomes compatibles amb la malaltia.

Les primeres anàlisis han confirmat la presència del virus COVID-19, segons informa la Conselleria.

El departament de Salut Pública ha enviat ja la mostra al Centre Nacional de Microbiologia en Majadahonda per a la confirmació del resultat.

D’altra banda, la prova realitzada al pacient en estudi de l’Hospital Doctor Peset de València ha donat un resultat negatiu, i es manté en estudi a tres pacients a l’Hospital General d’Alacant.

L’expansió del coronavirus COVID-19 desperta incertesa en la ciutadania. Es tracta d’un virus amb una mortalitat inferior a una grip comuna i un índex de supervivència molt elevat. L’arribada del coronavirus a un país pobre podria delmar la població, una cosa impossible en països com Espanya o Itàlia. Tots els països de la Unió Europea compten amb sistemes sanitaris eficients i desenvolupats, a més d’amb professionals especialitzats capaços de donar resposta a la crisi.

Evitar nous casos de coronavirus resulta crucial per a contindre el seu contagi, motiu pel qual es prenen mesures físiques com l’aïllament o els vestits sanitaris de protecció. A continuació pots llegir en directe totes les últimes notícies sobre el *coronavirus *COVID-19, que en aquests moments manté a un miler de persones aïllades a Tenerife, a quatre en estudi en la Comunitat Valenciana, a més d’un primer positiu en la península.