El carril Alzira-Amcor ja es pot recòrrer en el tram de la zona urbana

0
181
Tram del nou carril en la rotonda d'eixida d'Alzira en la CV-50
El carril en la zona urbana junt a la CV-50

El carril per a bicis i vianants entre Alzira i l’empresa Amcor, que construix la conselleria de Medi Ambient, junt a la carretera CV-50, ja es pot recòrrer en el tram de 500 metres de via urbana a l’eixida de la ciutat. Tindrà uns 2 km de llargària i arribarà fins la rotonda del polígon industrial on es troben les instal.lacions d’Amcor. Segons les previsions de la conselleria el carril, de 6 metres d’amplària de la zona interurbana recorregut, estarà en condicions de ser utilitzat per ciclistes i vianants a finals del pròxim mes de març.

L’Ajuntament d’Alzira preten que en una segona fase el carril arribe fins el pont de l’Estret pen enllaçar amb el carril que discurrix per l’antiga via del trenent Carcaixent-Dènia. Este punt de connexió, que ha de salvar la CV-50, és un dels dos punts negres existent per connectar Alzira, Carcaixent amb la Barraca d’Aigües Vives i Tavernes. La connexió podria fer-se via aèria, amb una passarel.la i/o soterrània, al llarg d’esta legislatura.

Alternativa al transport motoritzat

El projecte entre Alzira i Amcor, dota d’una nova forma d’accés al polígon industrial per via ciclista atenent així les necessitats mediambientals pròpies dels nostres temps en matèria de mitjans de transport ecològics per a l’accés a les àrees de treball. “Dins del Pla de mobilitat de l’Ajuntament, tenim com a objectiu facilitar la comunicació i accessibilitat als polígons industrials, oferint alternatives al transport motoritzat”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Pep Carreres.

Connexió amb la Ruta del Colesterol

Actualment les poblacions de Carcaixent i Alzira ja es troben connectades mitjançant un carril bici que discorre en paral·lel a la carretera CV-572. Este projecte enllaçarà amb el carril bici esmenat al punt del carrer Fracà, on se substituirà una banda d’aparcament pel carril, fins a la rotonda, de l’encreuament amb el carrer Gandia i l’accés al següent polígon industrial. El projecte continuarà el seu recorregut pel carrer dels Campaners dissenyat amb carril bici bidireccional, una via de circulació de sentit únic i una banda d’aparcament en cordó.

Les actuacions a realitzar són:

– Entroncament del carril bici projectat amb el carril bici existent.

– Adequació d’un pas per a vianants en la CV-50 paral·lel a l’encreuament ciclista en l’extrem oest de la rotonda.

Pel que fa a este segon punt, els treballs consistiran a dotar a l’encreuament existent d’una vorera, per distingir així una superfície per a pas per als vianants de la ja existent destinada a l’encreuament de ciclistes. A més, s’ha previst la incorporació de senyals de tipus lluminós que s’activen amb sensors de moviment. El senyal s’encendrà quan ciclistes i/o vianants es disposen a creuar, la qual cosa permetrà alertar efusivament el trànsit rodat de la CV-50, i augmentar així en gran manera la seguretat viària en este punt.

 Dades del projecte

Nom del projecte: Itinerari Carril Bici – Alzira CV50 entre el quilòmetre 18 i el 20.

Promou: Direcció General de Mobilitat del Servei Territorial d’Obres Públiques de València.

Contractista: Elsan-Torrescámara UTE

Pressupost general: 354.162,07 €

Data prevista finalització de les obres: març de 2020

Longitud del carril bici: aproximadament 500 metres en zona urbana i 1.500 en zona interurbana.