Entre Comarques recorre Catadau i Llombai el pròxim cap de setmana

0
77
Este edifici que data de l'any 1914 és un dels símbols urbans de Catadau

Les rutes culturals guiades Entre Comarques organitzades per les mancomunitats de la Vall d’Albaida, la Ribera Alta, la Ribera Baixa i la Safor, continuen aquest cap de setmana amb dos municipis de la Ribera Alta.

  • Catadau, diumenge 1 de març, realitzarà ruta de matí.
  • Llombai, diumenge 1 de març, realitzarà ruta de vesprada.

Entre comarques, entre cultures, entre històries, entre tradicions, entre l’interior i la costa…

Diumenge 1 de març. El programa Entre Comarques, que celebra la sèptima edició, continua el seu recorregut visitant aquest cap de setmana la Ribera de Xúquer. El programa complet, ha omplert d’activitat també les vesprades. Com assenyala el president del Consorci de la Ribera, format per les mancomunitats de la Ribera Alta i la Ribera Baixa, «La Vall d’Albaida, la Safor, la Ribera Alta i la Ribera Baixa, sumem recursos turístics per a aprofitar sinèrgies i generar turisme».

El matí del diumenge 1 de març, a Catadau. Baixà de Santa Bàrbara. La ruta recorrerà els diferents recursos culturals i patrimonials que han tingut i tenen especial rellevància en la història i la cultura del poble. Amb aquesta ruta, a més, es dona a conèixer una de les festes tradicionals més populars de Catadau, com és la Baixà de Santa Bàrbara. Es realitzarà una visita guiada per els llocs més emblemàtics del municipi: Avinguda de Santa Bàrbara, Ermita de Santa Bàrbara, Centre Catòlic, Plaça del Cuc, Muralla del Castell, església de Sant Pere i les façanes modernistes.

La vesprada del diumenge 1 de març, a Llombai. Territori Borja.   La ruta de Llombai farà un recorregut pels edificis i monuments que tenen relació amb Francesc de Borja. El trajecte començarà al centre històric (església i claustre de Santa Creu, celler de l’antic convent fundat pel I Marqués de Llombai, Francesc de Borja i Aragó). Continuant amb la ruta, s’arribarà fins la fàbrica de cervessa artesanal, i més tard a la Torre de l’Ajuntament. La ruta finalitzarà als carrers del casc antic.

La ruta comença a les 10:30h pel matí i a les 16:30h per la vesprada des dels ajuntaments. El preu de l’activitat és 5 € + despeses de gestió (0,50 €) on s’inclou:

  •  Visita guiada: 1 ruta (dia complet) o 2 rutes al dia (matí i vesprada).
  •  Guia acompanyant.
  •  Gastronomia.

 

Activitat gratuïta per a menors de 8 anys.

 

És imprescindible inscriure’s (fins i tot el menors de 8 anys). Places limitades. Ordre segons registre d’inscripció. Una vegada realitzada la compra sols es procedirà a la devolució del mateix en cas d’anul·lació per part de les entitats organitzadores.

Les inscripcions s’han de realitzar abans del divendres anterior a la ruta en la pàgina web de Servientradas a la que es pot accedir mitjançant el següent enllaç:

https://www.servientradas.com/espectaculo/RUTES_TURISTIQUES/2/rutes-turistiques-entre-comarques-2020.html

 

INFORMACIÓ RUTA CATADAU

 

Títol ruta: Baixà de Santa Bàrbara

Punt de trobada: Ajuntament de Catadau

Idioma de la visita: valencià

Cal portar: Roba còmoda i calçat adequat, a més d’una motxilla amb el necessari per a cadascú.

Fotografies:

 

INFORMACIÓ RUTA LLOMBAI

 

Títol ruta: Territori Borja

Punt de trobada: Ajuntament de Llombai

Idioma de la visita: valencià

Cal portar: Roba i calçat còmode, a més d’una motxilla per al que cadascú necessite.

Fotografies: