La Malva en format gran i Pintor Andreu en el menut millors llibrets fallers d’Alzira

0
616
La comissió Plaça La Malva millor llibret format gran de les falles d'Alzira
La falla Pintor Andreu autora del millor llibret forma menut

Hui s’ha celebrat al Gran Teatre d’Alzira III Gala de la Cultura Fallera. L’acte ha estat presidit per les Falleres Majors de la ciutat Alba Carrió i Clàudia Dolz i les seues respectives Corts d’Honor, el President de la Junta Local Fallera Jaume Bohigues, l’executiva i delegats, pel Regidor de Cultura Alfred Aranda, el Regidor de Festes Xavi Pérez, la regidora d’Educació Maria Calvo i la resta de membres de la Corporació Municipal.

En la tercera edició de la gala s’han fet entrega dels Premis Pont de Ferro als guanyadors en l’art del dibuix, teatre, així com el Reconeixement Pont de Ferro a les persones que treballen per la festa, la cultura i les falles.

Hem conegut als finalistes del Premi Murta, el primer premi que patrocina una Junta Local dins de Lletres Falleres i que premia un microrelat publicat a un llibret de falla. El guanyador es coneixerà el pròxim mes d’abril.

I per a finalitzar l’acte s’han lliurat els premis del Concurs de Llibret de Falla d’Alzira.

Qualitat, imaginació i valentia

El regidor de Cultura, Alfred Aranda, ha destacat respecte a este concurs «la qualitat, imaginació, rigor i valentia dels llibrets que aborden temes com l’homosexualitat, la violència de gèneres i d’altres».

Segons Aranda «la falla és sobretot festa, però també és cultura, aquesta es troba present en les publicacions, llibrets, exposicion, concerts, monuments indumentària i gastronomia, i per suposat, tot en valencià». I ha afegit que les falles «ens ajuden a mantindre viva la nostra llengua i les nostres tradicions, i el valencià ens defineix com a pbole i com a país».

El responsable de l’àrea municipal de Cultura ha agraït «la implicació» de moltes comissions falleres «en promoure la cultura de la nostra ciutat perquè ajudeu a completar i ampliar la nostra programació institucional». I ha culminat la seua intervenció, que tancava la III Gala Cultural Fallera, advertint que «entre tots hem de fer que Alzira siga un referent de ciutat culta, alegre, oberta, solidària i respectuosa amb el medi ambient i amb la diversitat».

Premis del Concurs de Llibrets Format Menut

Premi Pont de Ferro 2020 Al Millor Llibret de Falla en Format Menut Falla Pintor Andreu

Al 2n millor Llibret en Format Menut: Falla Albuixarres – Camí Fondo

Al 3r millor Llibret en Format Menut: Falla Sant Andreu

Al 4t millor Llibret en Format Menut: Falla Colonia Ana Sanchis

Al 5é millor Llibret en Format Menut: Falla Hernán Cortés

A la millor Portada en Format Menut: Falla Pintor Andreu

Premis del Concurs de Llibrets Format Gran

Premi Pont de Ferro 2020 al millor Llibret de Falla en Format Gran: Falla Plaça La Malva

Al 2n millor Llibret en Format Gran: Falla El Mercat

Al 3r millor Llibret en Format Gran: Falla Gallera – Hort dels Frares

Al 4t millor Llibret en Format Gran: Falla Plaça del Forn

Al 5é millor Llibret en Format Gran: Falla Camí Nou

A la millor Portada en Format Gran: Falla La Gallera – Hort dels Frares