EU lamenta que el govern d’Alzira deixe perdre una subvenció europea per a la Murta

0
189
Casona de la Murta
Casona de la Murta on estava projectat instal.lar un centre d’interpretació del paratge i una Aula Natura

El col·lectiu d’EUPV-Alzira lamenta la decisió del govern local de deixar perdre més de
400.000 euros de fons europeus per a rehabilitar la Casona de la Murta. Aquest projecte, coordinat entre diversos departaments municipals, estava dirigit a posar en marxa un centre d’interpretació del paratge i que servira també com a Aula Natura, per a formar a persones aturades en els sectors mediambientals.

Aquesta subvenció va ser aconseguida amb l’anterior regidoria de Desenvolupament Econòmic i Projectes europeus que dirigia EU, i aprovada per unanimitat en el ple de l’Ajuntament en el 2018. Altres subvencions europees que es van aconseguir (300.000 euros) varen servir per a la rehabilitació del magatzem de Cucó en el carrer la Pau, que l’actual govern de moment encara no ha anunciat ni data per a ubicar el Casal Jove.
Segons assenyala Ivan Martínez, portaveu del col·lectiu d’EU-Alzira: “per part d’EU lamentem les declaracions fetes pel govern local per a justificar aquesta inacció de Compromís i PSOE.

Cal dir que les subvencions europees són al 50% d’allò executat, marcava un màxim de 400.000 euros de subvenció, però no un mínim: en abandonar completament el projecte en aquesta legislatura, no s’ha percebut ni un euro. Alzira ha deixat escapar una altra font d’ingressos més i un projecte que tenia un clar contingut mediambiental i social, posant en valor a més a més el nostre patrimoni natural i històric de la Murta”.
Des d’EU veiem amb preocupació com el govern bipartit està veient-se cada vegada més esgotat des dels seus primers mesos.

Cal recordar que ha deixat aparcades la major part de polítiques de canvi encetades en el 2015-2019: amb menys inversions en ocupació (reducció de 200.000 euros del programa T’Avalem Jove, amb subvenció de la Generalitat i europea), s’ha renunciat a la municipalització i retorn a allò públic dels serveis municipals (han continuat privatitzant-se la neteja i arreplegada del fem), tampoc no s’ha buscat l’acord social per a millorar els pressupostos municipals (amb el vot contrari de la Mesa General de Negociació) i ara s’ha deixat perdre ni més ni menys que 400.000 euros d’inversió en rehabilitació del patrimoni amb una finalitat mediambiental i ocupacional.