Carolina Punset: «Alzira és un ajuntament exemplar en enllestir projectes europeus»

0
188
Carolina Punset hui en la Casa de la Cultura d'Alzira
Punset amb joves del Voluntariat Europeu, el regidor d’Hisenda Albert Furió i la directora d’IDEA Carmen Herrero

Proposaré un conveni amb la Generalitat per a qué l’Ajuntament d’Alzira facilite els tècnics d’IDEA per formar als tècnics d’altres ajuntaments valencians 

Un de cada tres joves del programa Erasmus+ aconseguixen treball

L’Ajuntament d’Alzira acumula un total de 115 projectes europeus i una experiència de 10 anys

L’Ajuntament d’Alzira ha gestionat un total de 115 projectes europeus, que han suposat 601 mobilitats europees de les que 108 corresponen al programa del Voluntariat Europeu, que a més del programa Eramus +, ha desenvolupat el departament municipal, IDEA, durant els últims 10 anys.

Sols durant l’exercici de 2019 el consistori va aconseguir fons europeus per un import de 1.166.308 euros.

Hui la Comissionada per a Assumptes Europeus de la Generalitat, Carolina Punset, ha moderat la taula redona «Mobilitats europees: obrint ments, canviant vides» en la que han partcitipat sis voluntaris, dins la programació de la XII Setmana de l’Economia d’Alzira.

Punset ha destacat que en esta temàtica «l’Ajuntament d’Alzira és exemplar, donat que no hi cap que jo conega, ni tan sols dels grans consistoris que promoga estos projectes». És per aixó que la Comissionada pretén impulsar un conveni entre la Generalitat i el consistori alzireny per tal que «facilite els tècnics d’IDEA perquè puguen formar als  d’altres ajuntaments perquè s’incorporen als programes de Voluntariat Europeu».

Mèrits, experiència i contactes

La Unió Europea presta dos tipus d’ajudes als països membres; d’un costat les asignacions estructurals i d’altre mitjançant els programes de lliure creació com són els casos de l’Erasmus +, del Volutnariat Europeu i d’altres semblants. Aconseguir estes subvencions «és complicat donat que cal competir amb projectes d’altres països i resulta difícil aconseguir-los, com ho fa Alzira, donat que requerixen mèrits, experiència i contactes amb empreses, entre altres», explica Carolina Punset a Riberaexpress.

Invertir en els joves

La Comissionada per a Assumptes Europeus advertix que a més de abastar ajudes per a carreteres i altres infraestructures «cal invertir en els nostres joves, donat que mitjançant la formació poden aconseguir treball». I posa com exemple que amb els programes d’Erasmus + «un de cada tres joves aconseguix ocupació».

És per aixó que reclama a les institucions públiques, com els ajuntaments, «una major implicació i a que seguisquen l’exemple d’Alzira».

Riberaexpress