L’esborrany del Pla d’Ús Públic de la Murta-Casella passa al «debat cívic»

0
122
Visitants d'un centre educatiu a la Murta

 

El Consell de Medi Ambient ha triat este dijous els seus representants al nou Consell del Paratge Murta-Casella; Salva Iñigo, Alfons Dominguez, Bernardo Costera i Àngels López que s’unixen al regidor de Medi Ambient, Pep Carreres, a la regidora de Participació Ciutadana, Gemma Alós junt a tècnics municipals de Patrimoni i Medi Ambient.

El Consell de Medi Ambient ha repartit el document del Pla d’Ordenació de l’ús Públic del Paratge Municipal Murta-Casella, a tots els seus membres per tal que coneguen la proposta elaborada per tècnics i experts mediambientals. Un esborrany que «ara passa al debat cívic», segon Carreres i al que podran presentar-se esmenes i al.legacions abans de ser aprovat pel nou Consell Murta-Casella que quedarà constituït «el més prompte possible»

Compatible

Este pla preten fer compatible la protecció dels seus recursos naturals i els valors culturals del paratge amb els seus usos, i el gaudiment per part de la població.

Carreres ha resaltat «les moltes hores de discusió» que ha requerit la seua redacció per determinar els usos que es vol donar al Murta-Casella «així com els paràmetres de protecció del present i de prevenció del seu futur», segons ha afegit el responsable de l’àrea municipal de Medi Ambient.

Davant el rebuig contundent de l’esborrany del pla per part de l’Associació Amics de la Murta, Carreres s’ha limitat a lamentar «que els seus representants no vullguen formar part ni del Consell de Medi Ambient, ni tampoc del nou Consell Murta-Casella que quedara constituït en breu».

D’altra banda l’executiva del PSOE local ha manifestat al respecte que ha nomenat un grup de treball que «analitzarà i estudiarà en profundedat el document» a més de buscar l’opinió d’experts i de gent implicada, segons ha assegurat Fernando Pascual «anem a estudiar amb carinyo l’esborrany del pla d’usos».

Este Pla d’Ordenació de l’Ús Públic del Paratge Municipal Murta-Casella no entrarà en vigor fins que siga aprovat pel plenari de la corporació local.