El Museu faller d’Alzira desperta l’interés de veïns de la comarca i d’altres països

0
357

Es pot visitar de dimarts a divendres, d’11 a 13 hores, i dimecres també en horari de vesprada, de 17 a 20 hores. 

 

La segona setmana del mes de març de 2019 obria les seues portes el Museu Faller de la ciutat d’Alzira. Un any després l’espai ha aconseguit despertar l’interés dels mateixos alzirenys i veïnat dels pobles de la comarca, així com el d’un nodrit nombre de visitants de diversos països s’han apropat al museu per tal de conéixer la festa fallera d’Alzira, declarada d’Interés Turístic Nacional en 2005, i Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat en 2016.

 

Estem de nou a les portes dels dies grans de falles i el museu, situat al carrer Santa Llúcia,18 continua obert en el seu horari habitual, de dimarts a divendres, d’11 a 13 hores, i els dimecres també en horari de vesprada de 17 a 20 hores, amb entrada gratuïta.

 

Isabel Aguilar, tinent d’alcalde i regidora de Patrimoni Cultural, va ser l’encarregada d’impulsar la passada legislatura la realització d’este nou espai museístic que a través d’un recorregut didàctic el qual ens acosta a tot el que fa referència a la festa fallera, la realització del monument i el seu procés artístic, la plantà, la cremà, la música, la gastronomia, la indumentària i per descomptat la pirotècnia.

 

«Per mitjà de la utilització de panells audiovisuals el visitant pot assabentar-se de tot el que envolta la festa de les falles, a més d’admirar una bona mostra de ninots indultats al llarg de la història de la festa a la nostra localitat», ha manifestat la regidora.

 

Aguilar anima a tota la ciutadania que encara no s’haja acostat al Museu Faller a fer-ho per tal de conéixer l’evolució de les falles d’Alzira en tots els seus vessants, «qualsevol època de l’any és bona per a visitar el museu, però ara a les portes dels dies de falles la visita adquirix un sentit molt més especial sobretot per als que vivim la festa des de dins i amb moltíssima intensitat».

 

Per últim assenyalar que el Museu Faller forma part de la Xarxa Valenciana de Museus Fallers, juntament amb els de Gandia, Cullera, Xàtiva, Borriana i València, entre altres qüestions per a preservar, protegir i fer accessible la manifestació festiva de les falles i els seus elements integrants corresponsabilitzant-se’n del seu llegat ancestral i intergeneracional.