Milers d’agricultors i centenars de tractors col.lapsen el centre de València exigint preus justs

0
277
La resposta dels agricultors riberencs i valencians ha sigut massiva
Agricultors i treballadors d’Alzicoop
Els dirigents dels sindicats convocants

Milers d’agricultors i centenars de tractors col·lapsen aquest divendres el trànsit del centre de València amb una multitudinària protesta sota el lema «Prou d’enganyar als agricultors i ramaders» («N’hi ha prou d’enganyar als agricultors i ramaders»), convocada per Asaja, La UNIÓ de Llauradors i UPA, que té com a principal objectiu reclamar preus justos per als productors agrícoles.

El dirigent d’AVA, Cristóbal Aguado ha manifestat que «esta protesta suposa un abans i un després perquè tenen que començar a atendre les nostres necessitats». Mentre el secretari general de LA UNIÓ Carles Peris afirmava «no pot ser que tots tinguen beneficis menys els llauradors».

Els organitzadors estimen que més de 20.000 persones i 1.000 tractors, procedents de tota la Comunitat, han pres el centre de la ciutat des del seu inici en la plaça de Sant Agustí, que ha arribat a quedar col·lapsada.

Segons el Centre de Gestió de Trànsit de l’Ajuntament de València, les retencions s’han generat, sobretot, en les grans vies, a l’entrada de Pius XII i a Sant Pius V.

A més, des de la pista de Silla i el seu pas per Ausiàs March també s’han generat embossos que arriben fins a l’avinguda de Giorgeta. Els carrers que més han patit els talls de trànsit han sigut Xàtiva, Colón, Plaza de Sant Agustí, Ruzafa, des de la gran via de Germanies, Sant Vicent, des de la Plaça d’España i la gran via Marqués del Túria des de la Plaça d’Amèrica. El pas inferior de Germanies en direcció a la Plaça d’España ha estat tancat durant tot el matí. No ha sigut fins a les 13.15 hores quan s’ha obert de nou a la circulació.

Els túnels de la Petxina i Petxina-Blanqueria i la marginal dreta de l’antic llit del riu Túria, prop de la Plaça Tetuan, també han sigut tancats. El Pont d’Assot i el Pont del Real han presentat també seriosos problemes de trànsit.

El camp valencià ha eixit als carrers de la ciutat per a denunciar l’«asfixiant i desesperada» situació que travessa el sector. Els milers d’agricultors, ramaders i apicultors, que des de primera hora del matí, s’han concentrat a València, portaven cartells en la marxa que reivindicaven la situació que travessa el lector: ‘L’agricultura no es tira al fem’ o ‘Nosaltres donem menjar, els polítics ens maten de fam’.

La protesta ha circulat pels carrers de Xàtiva, Cólón, Porta de la Mar, avinguda de Navarro Reverter i plaça d’Amèrica, per a finalitzar en la plaça del Temple, davant la seu de la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana.