Les terrasses de les cafeteries d’Alzira tindran un màxim de 10 metres linials a partir d’abril

0
574
Terrassa en la Plaça Major d'Alzira
Les carpes de La Vila com ésta deuran seru sustituïdes per parasols a partir d’abril

Les carpes dels bars de la Vila seran sustituïdes per parasols

La quantitat de taules guardarà relació amb la capacitat de l’establiment

L’ordenança marca la carta de colors del mobiliari de les terrasses

El pròxim 6 d’abril culmina la moratòria de dos anys de l’ordenança municipal, aprovada en la primavera de 2018, que afecta a la superfície de les terrasses així com al mobiliari i a les carpes dels establiments hostelers.

En eixa data quedaran fora de l’ordenança les carpes que hi han, actualment, al barri de la Vila, encara que podran continuar les terrasses amb parasols.

Autorització veïnal

El tamany de les terrasses abastarà un màxim de 10 metres linials, sempre que queden davant de la façana de la cafeteria, bar o restaurant. En cas contrari deuran comptar amb l’autorització dels propietaris de la casa o finca veïna, que tindrà caràcter anual. Pel que fa a l’amplària de la terrassa guardarà proporció amb la de la vorera o vial on s’ubique, per exemple les situades en l’avinguda Sants Patrons no podran tindre més d’una fila de taules.

A més la quantitat de taules i cadires deurà guardar relació amb l’aforament del local hosteler, exactament un 150%, és a dir una cafeteria que dispose de quatre taules en l’interior podrà instal.lar sis a l’esterior, o bé si caben 40 persones estarà autoritzat per tindre una terrassa amb capacitat per a 60 clients.

Colors del mobiliari

L’ordenança contempla també els colors del mobiliari; els parasols deuran ser crema, mentre les taules i cadires podran ser blanques, grises o del color corporatiu d’Alzira, que és el roig amarronat. Sembla que els hostelers de la Plaça Major s’han ficat d’acord en utilitzar els blancs i grisos per a les cadires i les taules.

Ahir es runiren els hostelers amb l’alcalde Diego Gómez, la regidora de Seguretat Ciutadana, Sara Garés, el Cap de la Policia Local i tècnics municipals per tal d’aclarir els punts més conflictius de l’ordenança municipial que entrarà en vigor en abril.

Tancament

Els hostelers es queixen que l’Ajuntament «sols havia admés tres o quatres punts dels 50 de l’ordnança». El propietari del Bar Àngel ubicat en la Plaça Casassús, a les rodalies de l’Ajuntament, lamenta que «l’eliminació de la carpa m’obliga a tancar l’establiment perquè els clients no voldran esmorçar a la intempèrie». A este respecte Garés ha manifestat que «podrà instal.lar estufes i parasols com ocurrix en la Plaça Major, on no hi ha cap carpa».

Àngel, propietari de varios establiments, advertix que «els hostelers no som els rics del poble, perquè hem patit dos pujades del salari mínim professional en pocs mesos».

El govern local s’ha compromés «en estudiar cas per cas, però sempre dins les normes de l’ordenança». El Cap de la Policia Local, afegix que «els més de 200 titulars de negocis hostelers han sigut informats per escrit» i que «hem destinat a un agent perquè es reunisca les vegades que facen falta amb els afectats».

Riberaexpress